26 Nisan 2024, Cuma

“Çine ekonomisi her yıl minimum 1 milyon kazanacak”

28 Mayıs 2016, Cumartesi 11:16

     


Çine’de kurulan seralarda çalışan çiçek üreticisi kadınları ziyaret eden Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, çiçekçilik projesi ile Çine ekonomisinin her yıl minimum 1 milyon lira kazanacağını söyledi.

 

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, ilçede kurulan çiçek yetiştirme seralarını gezerek, çiçek üreticisi kadınları ziyaret etti. Dinçer, Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ulaştırılmak üzere yüklenen TIR’a çiçekleri taşıyan personele bir çiçek kasasını da kendi elleriyle teslim etti.

 

AYDIN’IN PARASI AYDINLI'YA KALACAK, ÇİNE EKONOMİSİ CANLANACAK

Çine’de Mutaflar Mahallesi'nde yaşayan halkın büyük bir kısmının sebze fidanı yetiştirerek geçimini sağladığını, ancak Hükümetin genel politikası olarak sebze fidanı yetiştirmenin daha da zorlaştığını söyleyen Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, şöyle konuştu:

“Mutaflar halkı anadan babadan fidan yetiştirmeyi öğrenmiş. Sebze fidanı yetiştiren halk, Aydın’da iki büyük firma ile yarışamaz hale geldiği için Pazar konusunda sıkıntılar yaşamaya başlamıştı. Biz Çine Belediyesi olarak halkımızın bu sorununa nasıl çare oluruz diye düşündük. Aydın Büyükşehir Belediyesi farklı yerlerden çiçekler satın alıyordu. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Hanıma, ‘Biz bu çiçekleri yetiştirsek bizden alır mısınız’ diye sordum. O da büyük bir sevinç ile ‘Tabii ki alırım’ dedi. Biz de halkımıza bu imkanı sunmuş olduk. Biz çiçeği daha ucuza getirmek için böyle bir çalışma içerisine girmedik. Aydın’ın parası yine Aydınlılara nasip olsun. Halkımız ekonomik sıkıntı çekmesin. Çine ekonomisi kazansın istedik. Yaklaşık 3 aylık bir proje olmasına rağmen şuanda çok iyi gidiyoruz. Bu projemiz ile Çine ekonomisi her yıl minimum 1 milyon kazanacak. Bu para esnafa da iyi gelecek.”

 

EDİRNE ÇİNE’DEN ÇİÇEK TALEBİNDE BULUNACAK

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, sadece Aydın Büyükşehir Belediyesi ile sınırlı kalmayacaklarını, diğer il ve ilçelerden de gelen talepleri en iyi şekilde değerlendireceklerini bildirdi, Edirne Belediyesi'nin kendileri ile çiçek satın alma konusunda görüşeceğini ve Türkiye’nin her yerine çiçek görderebileceklerini söyledi.

DİNÇER, EVDE OTURAN KADINLARA SESLENDİ

Özellikle çiçek yetiştirmeye kadınların daha yatkın ve ilgi alanı olduğunu düşündüğünü belirten Dinçer, projenin sadece Mutaflar ile sınırlı kalmayacağını, evde boş oturan ve ‘Ben de çiçek yetiştirmek istiyorum’ diyen her kadına bu hayallerini gerçekleştirmeleri için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler