29 Mart 2024, Cuma

Başkan Öter: Para kazanamıyoruz

28 Şubat 2018, Çarşamba 18:06

     


Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetimi, AK Parti Çine İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, "Şoför esnafı olarak para kazanamıyoruz" diyerek, Büyükşehir yasasının 7. maddesi f bendinin mutlaka değiştirilmesi gerektiğini ifade etti.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ)

 

Çine Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanı Bircan Öter ve yönetimi, kongre sürecini tamamlayan AK Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Tosun ve yönetimini ziyaret etti. Çine Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanı Bircan Öter, şoför esnafının sıkıntılarını AK Partililerle paylaştı. Başkan Bircan Öter, Büyükşehir yasasının 7. maddesinin f bendinin değiştirilmesi gerektiğini belirtirken, "Bu yasa esnafımızı gerçekten yordu. Büyükşehire büyük paralar ödüyoruz. Büyükşehir'e verilen bu yetki ile belediyeyi yönetenler ulaşıma hizmet kapısı olarak baktılar.Ortak çözüm üretebilirdik. Kazanılmış haklarımız bertaraf edildi.

 

"SARI CİVCİVLER BİZİ YORDU"

Esnafa sorulmadan yasalar çıktı. Belediye vatandaşa şirin görüneceğim diye bizleri mağdur etti. Sarı civcivler bizi yordu. Şoför esnafı olarak para kazanamıyoruz. Bunun bir başka sebebi de ilçe nüfusumuzun azlığı. İnşallah cezaevi, üniversite, OSB gibi projeler acilen hayata geçer ve daha hareketli bir Çine olur, esnafımız da kazanmaya başlar. Bizim siz siyasetçilerden talebimiz bu projelerin takibi ve tamamlanması" dedi.

 

"ALAKASI YOK"

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin bugüne kadar 'ben yaptım, ettim, oldu' mantığı ile hareket ettiğini belirten AK Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Tosun, "Büyükşehir ve Çine Belediyesi her sıkıştığı durumda suçu Büyükşehir yasasına atıyor. Aslında böyle yaparak üzerindeki şikayetleri bertaraf etmeye çalışıyorlar. Yasa bu yetkiyi veriyor ama kullanırken bir taraftan vatandaşa şirin gözüküp bir taraftan esnafı zor durumda bırakmanın mantığı yok. Ortak çözüm bulunabilirdi. Esnaf muhatap alınmıyor. Su ücretlerinde de aynı sıkıntı var. Ücretler çok fazla. Yasayı göstererek, yine almak zorundayız diyorlar. Alakası yok. Bir çok belediye de bunların daha güzel örnekleri mevcut. Ama Aydın Büyükşehir hep işin kolayına kaçıyor. Sarı civcivler muhtemelen zarar ediyor. Araçların nasıl alındığı yada kiralandığı konusunda bir çok haber çıkmıştı. Mesele sorunlar hakkında oturup konuşup, ortak çözüm üretebilmek. Bunlar basit şeyler. Belediyeyi bu güne kadar 'ben yaptım, ettim oldu mantığı ile yönetiyorlar, inşallah vatandaşımız seçimlerde bu düzeni değiştirecek" ifadelerini kullandı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler