20 Nisan 2024, Cumartesi

"Çine Yem can suyu olacak"

27 Aralık 2018, Perşembe 11:51

     


Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte Çine Yem'i faaliyete geçirme kararı aldıklarını ve seçimlerden sonra gerçekleştirilecek olan ilk projelerden birisinin de Çine Yem olduğunu ifade etti.

 

Aydın'ın tarım kenti olduğunu ve Çine ekonomisini ayakta tutan en önemli geçim kaynaklarının başında hayvancılık sektörü geldiğini belirten Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte yapmış oldukları değerlendirme ve proje toplantısında Çine Yem'i faaliyete geçirme kararı aldıklarını belirtti.

 

"ÜRETİCİMİZE DAHA UCUZ YEM İMKANI SUNACAĞIZ"

Çine Yem Besicilik ve Süt San. Tic. Aş.'deki Çine Belediyesi'ne ait hisseleri 2018 Nisan ayı Çine Belediye Meclis Toplantısı'nda mecliste oy çokluğu ile Aydın Büyükşehir'e devretme kararı aldıklarını hatırlatan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "Aydın ve özellikle Çine'mizin ekonomisi tarıma dayalı. Çine'mizde zeytin ve hayvancılık geçim kaynaklarının başında gelmekte. Biz yeniden Çine Yem'i faaliyete geçirmek ve çiftçimize can suyu yaratma derdindeyiz. Bunun çalışmasını Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem hanım ile yaptık. Nisan ayında Çine Belediyesi'nin hisselerini Aydın Büyükşehir'e aktardık. Çiftçimizin hali ortada. Gübre, yem, mazot fiyatları üreticinin kazancını kısıtlıyor. Seçimlerden sonra ilk projeler arasında Çine Yem'in faaliyete geçirilmesi olacak. Çine Yem ile üreticimize daha ucuz yem imkanı sunacağız" diye konuştu.

 

ÇİNE YEM'İN İSMİ EGE YEM OLABİLİR

Çine Yem Besicilik ve Süt San. Tic. Aş.'nin sadece Çine'ye değil tüm Aydın genelindeki üreticilere hizmet edeceğini belirten Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, ayrıca Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin bu anlamda isim değişikliğine gitmek istediğini ve Çine Yem'in patentini devrettikleri Büyükşehir Belediyesi'nin herhangi bir sorunla karşılaşmadığı takdirde Çine Yem ismini Ege Yem olarak değiştirebileceğini ifade ederken, Ege Yem isminin mümkün olmadığı takdirde Çine Yem ismi adı altında yem üretimine devam edeceklerini söyledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler