28 Mart 2024, Perşembe

"Kalifiye eleman yok"

27 Kasım 2018, Salı 11:25

     


S.S.144 Nolu Çine Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatif Başkanı Enver Gökbel, ülkede kalifiyeli eleman sıkıntısı olduğunu belirterek bu konuda acilen üniversitedeki eğitimlere el atılması gerektiğini söylerken ayrıca İŞKUR'u da bu anlamda göreve davet etti.

 

S.S.144 Nolu Çine Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatif Başkanı Enver Gökbel, Çine Organize Sanayi Bölgesi'ndeki zeytinyağı fabrikasında çalışacak kalifiyeli eleman bulunamadığından dert yandı. Türkiye genelinde kalifiye eleman sıkıntısı yaşandığını belirten Başkan Gökbel, "Bakın pratik ile teori arasında müthiş bir fark var. Maalesef ülkemizin en büyük sorunlarından birisi de kalifiye eleman olmayışı. Gencimiz üniversite okuyor muhasebeci olacak ama sahada bocalıyor, bilmiyor. Çünkü üniversitede sahadaki eğitim verilmiyor. Okulda öğrenim gören bir öğrenci sahada işini şakır şakır yapabilmeli. Okulda öğretilen başka sahada uygulanan başka. Doktor nasıl okuldan çıkınca muayene ediyor, ameliyat yapıyor. Bir ziraat mühendisi, muhasebeci, veteriner de sahada indiğinde işini yapabilmeli. Ben burdan İŞKUR'u göreve davet ediyorum. İŞKUR'un görevi kalifiye eleman yetiştirmek. Ben İŞKUR'a kontini ustası lazım dediğimde bana 3 usta gösterebilmeli bende bunlardan birini seçmeliyim.

 

"İKİ ÜÇ YIL UĞRAŞIYORUZ"

Birini burada yetiştiriyoruz, evleniyor, ölüyor, geçinemiyor hadi Allah'a ısmarladık. 20 küsur yılda mahvoldum. Personel mi yetiştireceğim, ortağı kooperatife mi bağlayacağım. Elektrik bilen, eli tornavida tutan, askerliğini bitirmiş, işini takip edecek hak hukuk yemeyecek adam arıyoruz. Aylık 2 bin 500 lira maaş vereceğim. Yok, kontini ustası yok. Eğitimini almış muhasebeci olacak ancak KDV nedir, muhtasar nedir, vergiler nedir, resmi evraklar nedir bilmiyor. Biz bunu eğitiyoruz ancak 2, 3 yılda istediğimiz seviyeye getiriyoruz. Yine iş bıraktığında bir 2, 3 yıl daha personel yetiştirmek için uğraşıyoruz. Biz eğitim öğretim kurumu muyuz yoksa kooperatif mi çalıştırıyoruz anlayamadım" diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler