18 Nisan 2024, Perşembe

"Türkiye'nin en kaliteli etine darbe vurulmak mı isteniyor?"

27 Eylül 2016, Salı 09:06

     


Aydın'ın sık sık adının domuz eti ile anılmasından rahatsız olduğunu ifade eden Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan birilerinin Aydın'ın adını sürekli domuz eti ile gündeme taşımak istediğini belirterek, "Türkiye'nin en kaliteli etine darbe vurulmak mı isteniyor?" dedi.

 

Türkiye'nin en kaliteli ve lezzetli etinin Aydın'da üretildiğini söyleyen Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, Aydın'da yaşanan kaçak domuz eti olaylarının toplumu rahatsız ettiğini ifade ederken, Aydın'ın kaliteli etine leke vurdurmak istemediklerini söyledi. Aydın'da mera besiciliği yapıldığını belirten Başkan Özkan Atıgan, ilde daha fazla domuz eti skandalı yaşanmadan yetkililerin harekete geçmesini, domuz eti kesen ve satanların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

 

"ÜRPERTİCİ"

"Birileri, Aydın'ın adını sürekli olarak domuz eti ile gündeme taşımak istiyor" diyen Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, "Aydın'ımızın adının domuz eti skandalları ile anılmasını istemiyoruz. Sürekli Aydın'ın adı domuz eti ile anılıyor. Bundan çok rahatsızız. Türkiye'nin en kaliteli ve lezzetli eti Aydın'da üretiliyor. Yetkililerin, bu haberler çıkmadan önce tedbir almalarını talep ediyoruz. Denetimler sıkılaştırılsın, bu ürpertici haberler çok rahatsız edici. Domuz eti satan kişiler en ağır şekilde cezalandırılması gerekir, cezalar çok hafif kalıyor. Bu kişiler teşhir edilsin, cezalar sadece maddi anlamda bırakılmasın" dedi.

 

"10 LİRAYA SUCUK MU OLUR?"

Çine Ziraat Odası Başkanı sağlık yetkililerinden kantin ve büfelerde de denetimlerini sıklaştırmalarını talep etti. "10 liraya sucuk mu olur" diyen Başkan Atıgan, ortalıkta 10 liralık sucuklar ile tostlar yapıldığını, sağlıklı bir sucuğun bir kilosunun 35 liradan aşağı satılamayacağını ifade ederken, "Sağlık denetimleri sadece göz ile yapılmasın, numuneler alınsın. Tahliller yapılsın, hata varsa ruhsatların iptaline kadar gidilsin. İnsan sağlığı ile oynanmaz" dedi.

 

"ÇİNELİ ESNAFIMIZIN ARKASINDAYIZ"

Aydın'da son günlerde yaşayan domuz eti skandallarının ardından telefonlarının hiç susmadığını ve insanların et satın almak için nereleri tercih etmesi konularında kendisine danıştığını söyleyen Başkan Atıgan, "Çine'deki lokanta ve et ürünleri satan esnafın arkasındayız. Vatandaşlarımız ve ilçeye gelen misafirlerimiz, Çineli esnaftan rahatlıkla et satın alarak gönül rahatlığı ile yiyebilirler" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler