29 Mart 2024, Cuma

“Umudum seçimlere kaldı”

27 Ağustos 2014, Çarşamba 11:31

     


Pamuk ekiminin yok denilecek kadar az olduğu Aydın ve ilçelerinde, çiftçiler kendilerine göre bir yöntem geliştirmenin peşinde. Her 5 yılda bir tarlasına pamuk ektiğini söyleyen Karpuzlu Çobanisa Mahalle Muhtarı Veysel Taş (37), pamuk fiyatlarının seçim dönemlerinde arttığına dikkat çekerek, “Umudum seçimlere kaldı” dedi.

 

10 yaşından buyana çiftçilikle uğraştığını söyleyen Muhtar Taş, tarlasına pamuğu seçim yıllarında ektiğini söyledi. Karpuzlu’da sadece pamuğu kendisi ektiğini ifade eden Taş, pamuk fiyatının seçim yıllarında yüksek olduğunu belirtti. Bu yıl tarlasına 35 dönüm pamuk ektiğini söyleyen Muhtar Taş, “2009 yılında tarlama pamuk ekmiştim. 2009 yılında yapılan yerel seçimler öncesi pamuğun fiyatı 2 TL 30 kuruş olarak açıklandı. 45 kuruşta devlet tarafından pamuğa destek verildi. Açıklanan bu fiyat ve desteklemeden dolayı iyi gelir elde etmiştim. Bu yılda 2015 yılında seçim olacağı için yine tarlama pamuk ektim. Bu yılda pamuk fiyatlarının yüksek olacağını düşünüyorum. İnşallah yanılmam” dedi.

 

“KARPUZLU’DA TEK PAMUK EKEN ÇİFTÇİYİM”

Çiftçilerin girdi maliyetlerinin yüksek olması ve işçi bulmakta zorlanması nedeniyle için pamuk ekiminden vazgeçtiğini belirten Taş, “Tarlalarımızda makineli hasat yapmak çok uygun değil. Bu yüzden çiftçimiz işçi bulmakta zorlanıyor. Geçmiş yıllarda pamuk fiyatların çok düşük seviyelerde olması nedeniyle çiftçi mısıra yöneldi. Şimdi de kimse tarlasına pamuk ekmiyor. Karpuzluda sadece pamuk eken tek çiftçiyim” diye konuştu. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler