19 Nisan 2024, Cuma

Mısır hasadı başladı

27 Ağustos 2014, Çarşamba 15:28

     


Çine'de dane ve cin mısır hasadı başladı. Bu sezon iklim şartlarının mısır için iyi olduğunu belirten Çine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Atıgan, geçen sezon 45 bin ton elde edilen mısırdan bu yıl ki beklentilerinin 50 bin ton olduğunu açıkladı.

 

Mısır hasadının başladığı tarlalarda incelemelerde bulunan Çine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Atıgan ve teknik ekibi, hasat edilen mısırın nem oranını kontrol ederken, ayrıca biçerdöverle hasat sırasında tarla ve biçerdöver kontrolleri yaparak, dane kaybını önlemeye çalışıyor.

 

"50 BİN TON BEKLENTİMİZ VAR"

Mısırın döllenme döneminde iklim şartlarının uygun olması ve havanın serin geçmesiyle birlikte bu sezon verim artışı yaşanacağını söyleyen Müdür Atıgan, "2014 yılı üretim sezonu tahminlerimize göre ilçemizde 1'inci ürün olarak 33 bin dekar, 2'nci ürün olarak ise 6 bin dekar dane mısır ekilişimiz mevcut olup yaklaşık 50 bin ton ürün elde edilmesini tahmin ediyoruz. Bu ekilişin içinde 23 çiftçimiz ile bin 110 dekar sözleşmeli cin mısır ekilişi de bulunmaktadır. Mısırda Aydın'da ilçemiz bir numara konumundadır. Üretilen dane mısır mahsulü yağ endüstrisinin kullanımına da sunulmaktadır" dedi.

 

"15 BİN DEKARA SLAJLIK MISIR EKİLDİ"

"Bu sezon 15 bin dekara da slajlık mısır ekimi yapıldı" diyen Atıgan, "Hayvancılığın girdileri arasında önemli yer tutan kaba yem ihtiyacının önemli bir kısmının karşılandığı mısır slajının üretimi ilçemizde her geçen sene artmaktadır. Bu sezon yaklaşık 15 bin dekar slajlık mısır ekilişi yapılmıştır. Bakanlığımız tarafından Yem Bitkileri Destekleme Tebliği doğrultusunda slajlık mısır yapımına dekar başına 75 TL destekleme ödemesi yapılacaktır" diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler