18 Nisan 2024, Perşembe

Çamurdan çıkan lezzet

27 Şubat 2018, Salı 11:43

     


Çine'de, şeker havucu çiftçiler tarafından rağbet görmeye başladı. İlçede havuç pazarının gün geçtikçe büyüdüğünü ifade eden Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, Çine'de üretilen havucun çok lezzetli olduğunu ve aroması ile damaklarda farklı bir tat bıraktığını söyledi.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ)

 

Aydın tarım ve hayvancılığında önemli bir yere sahip olan Çine'de, şeker havucu üretimi artmaya başladı. Kış aylarında tarlalarını boş bırakmak istemeyen üretici, şeker havucu ekilen önemli arazilerden birisi olan Burdur'daki çiftçilerin şeker havuç üretimini azaltmasının ardından şeker havucuna yöneldi. Tarlasına şeker havucu ekmeye başlayan çiftçi Ali Yılmaz, "Şeker havucu ilk olarak Konya sonra da Burdur Ovası'nda meşhur ancak Burdurlu çiftçiler artık şeker havucu üretimini azalttı. Çine'de şeker havucu üreten sayısı gün geçtikçe artıyor. Yeni yeni bir pazar oluşuyor. İnşallah yakın zamanda Çine'de şeker havucu dendiğin de ilk akla gelen yerlerden biri olacak. Şeker havucu, üreticisinin yüzünü güldürüyor. Tatlı bir meyve olduğu için tüketimi de gayet iyi, Allah'a çok şükür, kazanıyoruz" dedi.

 

"TURİSTİK YERLERE DE PAZARLAMALIYIZ"

Şeker havucu üretimi yapan çiftçileri hasat döneminde ziyaret eden Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan ise havucunun çok faydalı bir besin kaynağı olduğuna dikkat çekerken, "Çine'mizde üretilen şeker havucu çok lezzetli, şeker oranı ve aromasıyla gerçekten damaklarda farklı bir tat bırakıyor. Havuç özellikle kanser gibi ciddi hastalıklarla mücadele eden besinler içerisinde yer alıyor. Gözlere çok iyi geliyor. Çine, turizm yerleşkeleri Ege ve Akdeniz Bölgelerine yakın, ulaşımı kolay bir ilçe. Burada üretilen şeker havuçlarını turistik yerlere de pazarlamalıyız. Ben üreticimizin daha çok şeker havucuna yöneleceğini düşünüyorum. Burdur'daki şeker havucu açığını biz üreterek kapatabiliriz. Böylelikle üreticimizde daha çok kazanmış olur" diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler