24 Nisan 2024, Çarşamba

Dinçer: Amacımız üreticiye destek

26 Aralık 2018, Çarşamba 14:32

     


Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, zeytinyağı fabrikasının bu sezon tam anlamıyla faaliyete geçtiğini ve kar amacı olmaksızın üreticiyi desteklediklerini ifade ederken üreticilere, 'zeytinyağını bizde sıkın' çağrısında bulundu.

 

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Organize Sanayi Bölgesi'nde geçtiğimiz yıl deneme sıkımlarını gerçekleştiren Çine Belediyesi Zeytinyağı Sıkım Fabrikası'nın bu sezon tam anlamıyla hizmet vermeye başladığını söyledi. Amaçlarının kar elde etmek olmadığını ve üreticinin kazancını artırmak ile aracıların elde ettiği karın yine üreticinin cebine koymak için çaba sarf ettiklerini söyleyen Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, kliogramı 15 kuruşluk sıkım ücreti ve günlük zeytin toplama hizmeti ile de üreticilerin yüzlerini güldürdüklerini söyledi.

 

"YAĞLARI PİYASANIN ÜZERİNDE SATIN ALIYORUZ"

Çine Belediyesi Zeytin Sıkım Fabrikası'nda üretilen zeytinyağlarını yine piyasa fiyatlarının üzerinde satın alarak üreticiye destek olmaya çalıştıklarını belirten Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "Geçtiğimiz yıl deneme sıkımlarımızı gerçekleştirmiştik. Bu yıl ise tam anlamıyla yağ üretimine başladık. Buradaki amacımız üreticimize destek. Kar elde etmeden üreticimizin ne kadar kazancını artırabiliriz anlayışı içerisinde hizmet vermeye çalışıyoruz. Bizde sıkım ücreti litre başına 15 kuruş. Fabrikamızda tecrübeli elemanlar çalışıyor. Üreticimizden de olumlu dönüşler alıyoruz ve her geçen gün bizi tercih eden üretici sayımız artmakta. Bizde sıkılan yağları yine üreticimizden piyasa üzerinde satın alarak aracıyı ortadan kaldırıyor ve bu sayede aracının kazanacağı kazancı üreticimizin cebinde kalmasını sağlıyoruz" diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler