26 Nisan 2024, Cuma

Çine’nin çiçekleri Migros raflarında yerini alacak

26 Nisan 2018, Perşembe 16:43

     


Çine Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Migros ile anlaşma yaptı. Çine Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin üyelerinin yetiştirdiği çiçekler Migros’un mağazalarında raflarda yerlerini alacak.

 

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Migros’un meyve sebze pazarlama departmanı Mert Çolpan ve Mete Emre ile sözleşme imzaladı.

 

Çine Belediye Başkanı ve Çine Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Enver Salih Dinçer, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu birlikte yürüttüğü çiçekçilik projesi ile epey yol aldıklarını söyledi.

 

Projeye başlamadan önce kooperatifinin 35 üyesi olduğunu söyleyen Başkan Dinçer, “Şuan üretici sayımız 120’yi geçmiş durumda. Projemiz her geçen gün ayakları yere sağlam basan bir şekilde ilerliyor. Uzun zamandan bu yana Migros ile görüşmelerimiz devam ediyordu. Migros’un Türkiye genelinde bin 700 satış noktası var. Biz kendileri ile sözleşmemizi imzaladık. Artık Migros’un Türkiye genelindeki mağazalarında bizim üreticilerimizin çeşitli çiçekleri satış için yerini alacak. Migros’un meyve sebze pazarlama departmanı Mert Çolpan ve Mete Emre ile imzaladığımız sözleşme ile ilk etap da en çok iddialı olduğumuz ortanca çiçeği ve diğer çiçekler ile önümüzdeki günlerde ilk sevkiyatımızı gerçekleştireceğiz. Bu anlaşma hem üreticimiz, hem kooperatifimiz hem de Çine için önemli ve gayet değerli bir anlaşma oldu. Çünkü Çine verimli toprakları olan kapasitesi yüksek bir ilçemiz. Üretemediğimiz aslında fındık, çay ve muz var. Geri kalan her şeyi üretme kapasitesine söz sahibiyiz. Bu tür kurumsal firmalarla üreticimizi kooperatif olarak aracı kullanmadan tüketici ile buluşturmakta bizim görevimiz. İnşallah bunun devamı gelecek ve sadece çiçekçilik ile sınırlı kalmayacaktır” dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler