19 Nisan 2024, Cuma

Çine OSB'de istihdam sayısı arttı

25 Aralık 2018, Salı 17:55

     


Çine'deki işsizlik sorununu çözerek ilçeyi ekonomik anlamda çağ atlatabilecek potansiyele sahip Çine Organize Sanayi Bölgesindeki yatırım çalışmaları hızla devam ederken, son 3 ayda 4 firmanın daha üretime geçmesi ile birlikte bölgedeki istihdam sayısı 400'lere ulaştı.

 

Aydın'da yatırımcıların cazibe merkezi haline gelen Çine Organize Sanayi Bölgesi, özellikle ilçedeki işsizlik sorununa neşter vuracak umut taşıyan bölge olmasının yanı sıra ilçe ekonomisine de büyük katkı sağlayacağı düşünülürken, Çine Kaymakamı Turan Erdoğan'ın Çine Organize Sanayi Bölge Başkanı olarak görevi üstlenmesinden bu yana son 3 ayda 4 firma daha üretime başladı.

 

İSTİHDAM SAYISI ARTIYOR

Çine Organize Sanayi Bölgesinde, zeytin salamura paketleme, izolasyon, balık işleme, turşu, mandıra ve zeytin sıkım fabrikalarının yanı sıra bir soğuk hava deposu ile doğalgaz çevrim santrali faaliyetlerini sürdürürken sanayi bölgesinde inşaat faaliyetlerini sürdüren firmaların inşasında çalışan işçiler de dahil olmak üzere 400'e yakın kişiye istihdam sağlandığı bildirildi.

 

18 FİRMA GİRİŞİMDE BULUNDU

13 firmanın üretime başladığı ve hummalı bir şekilde inşaat sektörünün devam ettiği Çine Organize Sanayi Bölgesi'nde 4 firmanın daha üretime geçmeye hazırlandığı öğrenilirken, 18 firmanın ise bölgeden yer tahsis etmek için girişimlerde bulunduğu öğrenildi.

 

BİN 580 DÖNÜM GENİŞLEDİ

2 bin 800 dönüm arazi üzerine kurulu mevcut tüm arazisini yatırımcılara tahsis eden Çine Organize Sanayi Bölgesi ayrıca genişlemek ve büyümek için 2 bin 300 dönümlük arazi talep ederken, Bakanlık bu talebi kısıtlandırarak bin 580 dönümünü ise onayladı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler