20 Nisan 2024, Cumartesi

Sakla samanı gelmiyor zamanı

25 Temmuz 2018, Çarşamba 12:11

     


Aydın'ın yüzde 80 saman ihtiyacını karşıladığı Trakya Bölgesinde yetişen samanlar verimi az ve kalitesiz olunca fiyatlar kimseyi memnun etmedi. 

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Ege'nin göz bebeği Trakya samanı, bu yıl hava koşulları nedeniyle istenilen verime ve kaliteye ulaşamadığını belirten Çine'de saman ticareti yapan Şenol Yeşil, her geçen gün saman fiyatının arttığını samanın iki aya kadar buğday ve arpa ile yarışacağını ifade etti.

 

KALİTE DÜŞÜK, VERİM AZ, FİYAT YÜKSEK

Saman sezonunun kötü başladığını ve kötü devam edeceğini belirten Çine'de saman ticareti yapan Şenol Yeşil, "Tam ekin boy atacağı zamanda Trakya'ya yağmurlarının sıkça yağması ekin boylarının kısa kalmasına sebep oldu. Biçileceği zaman yağan yağmurlar bu kez samanın değerini düşürdü. Ekinlerin boyları yüksek olsaydı, fiyatlar düşük olurdu. Maalesef bu sezon samanın verimi az, kalitesi düşük, fiyatı da çok yüksek" dedi.

 

"SAMANIN TADI YOK"

Trakya'daki kıtlık nedeniyle samanın bu yıl tat vermediğini söyleyen Yeşil, saman fiyatının her geçen gün artacağını belirterek, "Samanın fiyatı 19, 20 lira. Buğday fiyatı ile yüzde 20 fark var. İki ay sonra saman fiyatı, buğday ve arpa fiyatına ulaşır. Üreticiyi uyarıyoruz ancak adam ne yapsın. Yok ki alamıyor. İmkanı olan alabiliyor. Biz yine de uyarımızı yapıyoruz. Bu işten karımız çok yüksek değil. Bu şekilde ne üretici, ne satıcı nede tüketici memnun değil. Herkes zorda samanın tadı yok" ifadelerini kullandı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler