24 Nisan 2024, Çarşamba

Patates tarlada kaldı

25 Temmuz 2017, Salı 15:39

     


Çine’de ilk kez büyük umutlarla ekilen patatesler üreticisini hüsrana uğrattı. Patatesler hasat edilemezken, üretici, firma yetkililerine sitem etti.

Çine’de tarlasına ilk kez patates eken İsmail Taşdemir, hüsran yaşadı. Verimi düşük patatesler hasat edilemedi. Büyük umutlarla ektiği patatesten umduğunu bulamayan Taşdemir, firma yetkililerinin kendilerini kandırdıklarını iddia etti.

PATATESLER ERKEK ÇIKTI

Çiftçilik hayatı boyunca ilk kez patates üretimi yaptığını ifade eden Taşdemir, “Biz firma yetkililerine güvendik. Onlar çok iyi verim alacağımızı söyleyerek kanımıza girdiler. Hayatım boyunca daha patates ekmiş değildim. Onlar ‘bize güvenin’ deyince, böyle bir işe kalkıştık. Patatesler erkek çıktı. Çiçek açmadı. Bazıları var belli çok iyi verim vermiş ve başka bir tohum. Tohumlar mı karıştı, tohumlar mı bozuk. Bizi bile bile mi kandırdılar bilmiyoruz ama bizi mağdur ettiler. Bize sözleşme imzalattılar, şimdi o sözleşme ile bizi tehdit ediyorlar. Biz onlar ne dediyse yaptık, geldiler şunu yapın dediler yaptık. Ama şuan suçu bizim üzerimize atmaya çalışıyorlar. Bir sezonluk emeğimiz boşa gitti. Böyle olacağını bilseydik biz patates ekmezdik. Bizi bu duruma düşürenleri önce Allah’a sonra yetkililere havale ediyoruz. Para kazanalım derken, cebimizden para harcayacağız. Tarlayı kiralıyoruz kendimizin bile değil” diye konuştu.

MİLLETVEKİLLERİNE SESLENDİ

İsmail Taşdemir’in eşi Hanım Ayşe Taşdemir ise “Ben buraya ne umutlarla ekmiştim patatesleri. Ne bilelim böyle olacağını. Onca emeğimiz boşuna gitti. Ben hayatımı tarlamda çocuklarıma bir şeyler kazandırayım diye geçiriyorum ama bizim üzerimizden haksız yere kazanç sağlayanlar, bizi mağdur edenler bunu neden yapıyor bilmiyorum. Benim bütün emeğim boşa gitti. Biz tarladan verim alamaz isek ne yiyeceğiz, nasıl geçineceğiz. Milletvekillerinin bu işin peşini bırakmamasını istiyorum, eğer milletin vekili iseler bizim haklarımıza sahip çıksınlar. Bu firma yetkililerine derslerini versinler. Bunlar bizi kandırdı, biz bunların etmeyin dediklerini etmedik, ne dedilerse öyle yaptık. Bize iyi ürün alacaksınız dediler ama işte bütün emeğimiz toprağın altında kaldı” diyerek sitemini dile getirdi. (OSMAN YURTTAS)







 
Son Eklenen Haberler