16 Nisan 2024, Salı

Şoför esnafı derdini Feyzioğlu’na anlattı

25 Haziran 2015, Perşembe 10:04

     


Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan ve Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt ile birlikte Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı ziyaret etti.

Ziyarette, Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, Yönetim Kurulu Üyeleri ve şoför esnafı hazır bulundu.

Şoför esnafının dertlerini Feyzioğlu’na anlatan Başkan Bircan Öter, şunları söyledi:

“Aydın Büyükşehir Belediyesi, Çine - Aydın hattına ücretsiz otobüs seferleri koydu. Çine Birlikte 71 minibüs var. Bunlar zaten her gün çalışmıyor. Ayın 15 günü çalışıyor, 15 günü yatıyor. Sarı otobüslerin ücretsiz olması veya maliyetinin altında ücretli yapılması, Çine ekonomisine darbe vuruyor. Çine esnafı ağır zarar görüyor. Çine'deki giyim kuşam dükkanları iş yapamaz oldu. Vatandaş ücretsiz otobüse atlayıp gezmeye Aydın'a gidiyor. Biz para kazanmayınca, başka esnafa da para kazandıramıyoruz. Çeklerin arkası yazılmaya başlandı. Bütün esnaf perişan. Belediyemizi çok seviyoruz ama bu projeyi hayata geçirmeden önce Aydın Büyükşehir Belediyesi bir ulaşım planı yapmalı, şoför esnafı da bu plan yazılırken katkı vermeli. Biz, Belediyenin getireceği şartlara, örneğin giyim kuşam, araç temizliği, tarife gibi düzenlemelere uymaya zaten hazırız.”

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin bu sistemi büyük bir iyi niyetle hizmete koyduğuna emin olduğu vurgulayan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, “Belediye kamu hizmeti yapıyor. Şoför esnafının sorunu, biz avukatları ve aynı toplumda, aynı ekonomide yaşayan herkesi yakından ilgilendiriyor. İnşallah ortak bir noktada halkın ve şoför esnafının menfaati doğrultusunda bir çözüm bulunur” diye konuştu. (ELVAN UYAR)







 
Son Eklenen Haberler