29 Mart 2024, Cuma

"Devletimiz Aydın'a ciddi şekilde ehemmiyet veriyor"

24 Kasım 2017, Cuma 09:50

     


Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, DSİ tarafından yapımı sürdürülen Gökbel Barajı'ndan boru sistemi ile Koçarlı Bağarası Sulama Birliği aracılığı ile ova sulamasında kullanılacak su borularının yapım inşaatını yerinde inceledi.

Devletin Aydın'a yaptığı büyük yatırımları dikkat çeken Vali Köşger, "Devletimiz Aydın'a ciddi şekilde ehemmiyet veriyor" dedi.

 

Vali Köşger'e, DSİ 21. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta, Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik, Özdoğan İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Koçarlı Sulaması İnşaatı Proje Müdürü Mustafa Kökçek ve Koçarlı Bağarası Sulama Birliği Başkanı Nedim Kaplan eşlik etti.

 

"6 METRELİK BORUNUN BİR TANESİ 35 BİN TL"

31 bin 500 metre mesafede ve 3 metre derinlikteki boruların döşendiği kanala kepçe vasıtasıyla inen Köşger, "Gökbel Barajı'nın yapılmasına müteakip yapımı devam eden Aydın'ın ovalarının sulanması projesi en önemli işlerden bir tanesidir. İçinde bulunduğumuz proje 300 milyon TL'lik bir projedir. 2019 yılında inşallah faaliyete geçecek. Koçarlı ovasında 140 bin dekar alanı sulayacak. Çok özellikli bir inşaat çalışması yürütülüyor. Tamamen cam elyaftan oluşan özel bir boruyu 3 metre derinliğe indiriyorlar. İnşallah bittiğinde Aydın'da üretim daha güzel olacak. İnsanların da yaşam standardı yükselecek. 6 metrelik bu borunun bir tanesi 35 bin liraya mal oluyor. Türkiye şartlarında bir otomobil parasıdır. Devlet gücüyle yapılan bir çalışmadır. Üreticilerin ve çiftçilerin hayat standartlarını yükseltebilecek bir projedir" diye konuştu.

 

"AYDINDA TOPLANAN VERGİLER MEMUR MAAŞLARINA GİDİYOR"

"Allah devlete ve millete zeval vermesin" diyen Köşger, "Aydın'da toplanan vergi gelirleri Aydın'daki bu tür yatırımlar için kullanılmıyor. Diğer küçük onarımlar ve memur maaşları gibi defterdarlıktan yapılan harcamaların yüzde 85'ini karşılıyor. Bunlar merkezi bütçeler tarafından karşılanıyor. Bunların içinde belediye, üniversite, Kara Yolları ve DSİ yatırımları yok. Aydın'a devletimiz ciddi şekilde ehemmiyet veriyor. Aydın da buna hak ediyor. Aydın'ın tarımsal ürünlerden 300 milyon doları aşan bir geliri var. Daha fazla olması için vatandaşımız ve devletimiz elimizden ne geliyorsa yapamaya çalışıyoruz" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler