29 Mart 2024, Cuma

“Pamuk eken çiftçiye her türlü desteğe hazırız”

23 Mart 2017, Perşembe 09:53

     


145 No'lu Çine Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Mustafa Akdam, “Pamuk eken çiftçiye her türlü desteğe hazırız” dedi.

 

145 No'lu Çine Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Kooperatifi'nde gerçekleştirilen toplantıda pamuk konusu ele alındı. Bazı pamuk üreticileri ile Özaltın Tarım yetkililerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda konuşan 145 No'lu Çine Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Mustafa Akdam, Çine tarımının pamuğa dönmesi gerektiğini ve pamuk sayesinde çiftçinin daha çok kazanacağını söyledi.

145 No'lu Çine Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Mustafa Akdam, “Çine’de son yıllarda göçün arttığı söyleniyor. Kazancın olmadığı, istihdamın olmadığı yerde göç başlar. Çine’de pamuk ekimi ile ekonomiyi canlandırmalıyız. Çiftçimiz, pamuk ile daha çok kazanacak. Fabrikamız, pamuğun bolca ekildiği yıllarda 70 kişi ile çalışıyordu. Bu pamuğun ekilmesi gerekiyor. Çine’nin olmazsa olmazı pamuk olmalı. Çine’de pamuk ekmek demek, tarımda denge demektir. Pamuk ekimi yapan üreticimiz, makine konusunda hiçbir sıkıntı yaşamayacak. Toplama sıkıntısı olmayacak, makinemiz var. Bunun garantisini veriyoruz. Çiftçimiz isterse biz kahvelerde de bilgilendirme toplantıları düzenleyebiliriz. Pamuk eken çiftçiye her türlü yardımı yapmaya hazırız” dedi. (GÜLSER BAŞKURT)







 
Son Eklenen Haberler