19 Nisan 2024, Cuma

Çine'ye köy pazarı projesi

23 Şubat 2015, Pazartesi 14:02

     


Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, Çine’nin pazar günlerini hareketlendirmek için köy pazarı kurulmasını önerdi.

Başkan Atıgan, ilçeye pazar günleri bir canlılık getireceğini düşündüğü bu projeye Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'in de sıcak baktığını belirterek, Çine Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Okan Atay'dan da destek istedi.

 

Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, Çine'de pazar günlerinin çok durgun geçtiğini, ilçeye bir hareket kazandırmak için Çine Ziraat Odası Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali ve Üretici Pazarı'nda köy pazarı kurulabileceğini söyledi. Atıgan, böylece vatandaşların sadece organik ürünlerin yer alacağı pazardan alışveriş yapmalarının, ilçe dışından gelen müşterilerin de Çine köftesi yiyerek, Çine madran suyu içmelerinin sağlanabileceğini ifade etti. Başkan Atıgan, bu projenin hayata geçmesi için maddi ve manevi destek verebileceklerini, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'in de bu projeye çok sıcak baktığını belirtti.

 

"AYDIN MERKEZ KAMPÜSTE REKLAMINI YAPARIZ"

Çine Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Okan Atay, bu pazarın ilkini Aydın Merkez Kampüs'te açarak reklamını yapabileceklerini bildirdi. Turizme giden Çine yolu üzerinde bu projenin hayata geçirilebilmesinin yararlı olacağını belirten Atay, alışveriş yapmaya gelenleri gün boyu ilçede gezmesini sağlayabilecek başka türlü fikirlerin de görüşülerek hayata geçirilmesinin daha da yararlı olacağını düşündüğünü söyledi.

 

Başkan Atıgan'ın ortaya attığı köy pazarı projesinin, önümüzdeki 3-4 ay içerisinde hayata geçirilmesi planlanıyor.

 

"BİRLİKTE ÇİFTÇİYİ BİLGİLENDİRELİM"

Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, Çine Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Okan Atay ve diğer öğretmenlerden çiftçiyi bilgilendirmek için birlikte hareket etmeleri konusunda ricada bulundu. Çiftçilerin en büyük sıkıntısının eğitim olduğunu belirten Başkan Atıgan, Meslek Yüksek Okulu öğretmenlerine, "Siz değerli öğretmenlerimizden, veteriner arkadaşların ve çiftçimizin faydalanmasında yarar görüyorum. Vaktiniz oldukça çiftçimize yönelik çiftlik ve kahvehane gezileri düzenleyerek çiftçimizi bilgilendirebiliriz. Biz sizden çok faydalanmak istiyoruz. Çünkü çiftçiye bazı sözler verdik. Ayrıca bütün hastalıkların sebebi bakım besleme, bu bölüm ile ilgili donanımlı öğretmenlerimiz mevcut, bu bilgilerini bizimle paylaşırlarsa seviniriz" dedi.

Çine Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Okan Atay, vakitleri oldukça bilgilendirme toplantıları yapabileceklerini söyledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler