28 Mart 2024, Perşembe

Başkan Atıgan Veteriner Hekimleri Odası temsilcisi oldu

23 Şubat 2015, Pazartesi 09:11

     


Aydın Veteriner Hekimler Odası Çine Temsilcisi, Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan oldu.

 

Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muharrem Uçmakoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan’ı ziyaret etti. Uçmakoğlu, Çine’ye, hem ziyaret hem de Aydın Veteriner Hekimler Odası Çine Temsilciliği seçimi için geldiklerini söyledi.

 

Çine’de faaliyet gösteren veteriner hekimleri Çine Ziraat Odası binasında bir araya gelerek hem sorunlarını masaya yatırdı hem de ilçe temsilcisini belirledi.

 

Temsilcilik için aday çıkmayınca, Aydın Veteriner Hekimler Odası Çine Temsilciliğine, Çine Ziraat Odası Başkanı Veteriner Hekim Özkan Atıgan seçildi. Atıgan, odanın tüm işlemlerinin Çine’de yapılacağını belirterek, üyelerin zaman kaybının da önüne geçileceğini söyledi.

 

“VETERİNER HEKİM SAYISI ARTIYOR”

Veteriner hekimleri olarak siyasette ve bütün sivil toplum örgütlerinde yer almaları gerektiğini ifade eden Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muharrem Uçmakoğlu, “Aydın’ın ilçelerine giderek, ilçe temsilcisi seçen tek odayız. Sayımız her geçen gün artıyor. Şuanda 360 üyemiz var. Ama her geçen bu sayı artıyor. Tek elden yönetim zor olmaya başladı. İlçelerde hekim sayısı artmakta ve artmaya da devam edecek. İlçe temsilcilikleri oluşturuyoruz. Buradaki amacımız, temsilcimiz ile sık sık toplanıp oda çalışmalarımız anlatıp ve ilçelerdeki sıkıntıyı dinleyeceğiz” dedi.

 

“GELECEK NESİLE KÖTÜ MİRAS BIRAKMAYALIM”

Veteriner hekimlerini eleştiren Atıgan ise şunları söyledi:

“Sahada kendimizi öyle kaptırmışız ki Et, Süt, Damızlık Birliği var. Burada kaç tane veteriner hekimi arkadaşımız var. Ama bir tanesi yönetimine gireyim diye müracaat etmiyor. Veteriner hekimlerin çoğu besi ve süt hayvancılığı yapıyor. Çine’de 75 bin üzerinde hayvan var. Günde 120 ton süt üretiliyor. Süt Birliği Başkanı Buharkent’ten bir arkadaş. Yerimizden biraz kıpramalıyız. Bir insanda söz hakkı olmazsa hiçbir şey yapamazsınız. Meslektaşlarımız bu konuda aktif olmaları gerekiyor. Biz bu yerlerde görev almayınca bizleri ilkokul mezunları yönetiyor. Bir veteriner hekimi et ve süt birliği seçimini kazanamıyorsa bence o mesleği bırakması gerekiyor. Bu direksiyonlarda biz olmalıyız. Et ve sütçünün sorununu bizden daha iyi bilen var mı? Eğer bu gibi olaylarda sessiz kalırsak gelecekteki nesle kötü miras bırakırız.”

 

“EN GÜÇLÜ MESLEK GRUBUYUZ”

Özkan Atıgan, “Büyümek için siyasete girmek gerekiyor. Çine’den bir tane veteriner hekimi milletvekili aday adayı olması gerekiyor. Bu bir medeni bir cesarettir. Bizim kadar sahada güçlü hiçbir meslek grubu yok. Bunu iyi değerlendirmemiz gerekir” dedi. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler