25 Nisan 2024, Perşembe

Samancıların kaderi meclisin elinde

22 Ağustos 2016, Pazartesi 16:41

     


Çine Belediye Meclisi’nde alınan karar ile şehir içinden Hayvan Pazarı’nın yanındaki boş arazide kurulacak Saman Pazarı'na çekilmeleri istenilen satıcılara, kendilerine çeki düzen vermeleri için tanınan 6 aylık süre sona erdi. Samancılar hakkındaki son sözü Çine Belediye Meclisi verecek.

 

Çine Belediye Meclisi’nde alınan karar ile şehir içindeki faaliyetlerine son verilerek ve Hayvan Pazarı’nın yanındaki boş arazide kurulacak satış noktalarına çekilmeleri istenilen saman satıcıları, bu kararın kendileri ve vatandaşlar açısından uygun olmadığını dile getirmek için Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ile görüşmüş, bir düzenlerinin olduğunu ve yatırım yaptıklarını belirterek, Hayvan Pazarı'nın, hem kendileri hem de vatandaşlar açısından uygun bir yer olmadığını Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dİnçer'e iletmişti.

 

6 AYLIK MÜHLET SONA ERDİ

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ise satıcılara, açıkta taşınan samanlardan ötürü halktan şikayetlerin geldiğini aktarırken, samancılar, kendilerine çeki düzen vereceklerinin ve müşterilerine açıkta saman taşımamaları konusunda uyarılarda bulunacaklarının sözünü vermişti. Yapılan görüşmede açıkta saman taşınmasına uygulanan 180 liralık ceza, bin liraya çıkarılmış ve Başkan Dinçer samancılara 6 aylık bir süre tanıyarak kendilerine çeki düzen vermelerini istemişti.

 

SON SÖZ MECLİSİN

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'in samancılara tanıdığı 6 aylık süre 12 Ağustos 2016 tarihi itibari ile sona erdi. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, samancılar hakkında son kararın meclisten çıkacağını ve 2016 Eylül ayı meclis gündemine bu konuyu dahil ettiklerini ve meclis üyeleri ile birlikte ortak bir karara varacaklarını belirtti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler