25 Nisan 2024, Perşembe

“Avrupalılar gibi modern hayvancılık yapmak zorundayız”

22 Haziran 2015, Pazartesi 11:32

     


Çine Ziraat Oda Başkanı Özkan Atıgan, “Avrupa standartlarına göre modern hayvancılık yapamazsak, 10 sene sonra hayvancılık yapamayız” dedi.

Çine Ziraat Oda Başkanı Özkan Atıgan, Çine Tarım İlçe Müdürlüğü sırasında geleneksel hale getirdiği Ramazan ayındaki mahalle gezilerini, bu Ramazan’da da sürdürüyor. Atıgan, Ramazan akşamlarında gerçekleştirdiği ziyaretleri doğrultusunda Saraçlar ve Gökyaka mahallelerini ziyaret etti.

Geçtiğimiz günlerde Bakanlık tarafından Avusturya ve Almanya’ya gönderilen Çine Ziraat Oda Başkanı ve aynı zamanda Çine İlçe Tarım Veterineri Atıgan, hayvancılıkta Avrupalıların, Türkiye’nin 40 yıl ilerisinde olduğunu dile getirirken, “Avrupalılar gibi modern hayvancılık yapmak zorundayız” diye konuştu.

Hayvancılık ile uğraşanların çok hayvana sahip olmalarından ziyade modern hayvancılık sistemine geçmeleri gerektiğini vurgulayan Atıgan, artık modern hayvancılık yapılmasının zorunlu olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

‘’Eğer hayvancılık ile uğraşanların, modern sisteme geçmezler ise hayvancılık yapmaları çok zora girecek. Tütün vardı, pamuk vardı, artık bunlar kalmadı, eğer modern hayvancılığa geçiş yapmaz isek 10 sene sonra hayvancılıkta yapamaz hale geleceğiz. Bakanlık görevlisi olarak Avusturya ve Almanya’ya gittim. Avrupa’daki hayvancılığı gördüm. Bizim buradaki işletmelerde hayvancılığı bu şekilde devam ettirmemiz mümkün değil. Derhal Avrupalılar gibi modern hayvancılık sistemi kurmamız, kendimize çeki düzen vermemiz lazım. Diyeceksiniz ki hani para. 50 hayvan bakıyorsan, 20 hayvan bakacaksın ama modern hayvancılık yapacaksın. 20 hayvanın varsa 10 hayvan bakacaksın. Gelecekte biri yol üstünde modern bir işletme kurduğunda, neylesinler senin mahallendeki ev ev dolaşıp da alacakları sütleri. Arkadaşlar, işimize sahip çıkmalı, aklımızı başımıza toplamalıyız. 50 hayvanım var diye övünmek yerine artık 20 tane çok güzel damızlık ineğim var diyebilmeliyiz. Avrupalılar modern sisteme geçmiş bedava hayvan bakıyorlar. Bir tane fenni yem yok. Mera ıslah etmişler, herkes kendi işinin hem patronu hem de çobanı. Adamlar modern hayvancılık yapıyor, bedava hayvancılık yapıyorlar.” (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler