20 Nisan 2024, Cumartesi

“Bakanlığın onayına kaldı”

22 Mart 2017, Çarşamba 12:40

     


Karpuzlu Organik Zeytin Üreticiler Birliği Başkanı Cavit Yetiştirici, Karpuzlu’da geliştirdikleri organik sıkım, şişeleme ve paketleme tesisi projesini bakanlığın onayına sunduklarını ve bakanlık onayının ardından tesisin 2017’de faaliyete geçmesine çalışacaklarını söyledi. Yetiştirici, “Karpuzlu ekonomisi, organik tesis ile büyüyecek. Yapacak olduğumuz tesis bakanlığın onayı kaldı” dedi.

 

Karpuzlu’da 48 bin dönüm organik zeytin arazisi bulunduğunu belirten Karpuzlu Organik Zeytin Üreticiler Birliği Başkanı Cavit Yetiştirici, “Birliğimize kayıtlı 983 organik zeytin üreticimiz var. Bu üreticilerimiz, devletten dönüm başına 70 lira destekleme alıyor. Devlet, dünyada insan sağlığına daha çok önem verilmesi ve sağlık için organik ürünlerin tercih edilmesi nedeniyle organik üretime destek veriyor. Birliği kurmamızdaki amaca artık çok yaklaştık. Aydın Değerlendirme Komisyonu’nda kabul gören organik sıkım, şişeleme ve paketleme tesisi projemizin gerçekleşmesi artık sadece bakanlığın onayına kaldı. Biz projemizin bakanlıkta kabul göreceğine inanıyoruz. Hedefimiz bu yıl içerisinde tesisimizi faaliyete geçirmek. Karpuzlu organik üretiyor ancak bugüne kadar organik sıkım, şişeleme ve paketleme tesisimiz olmadığı için pazarlamada sıkıntı yaşadık. Bu tesisimizi faaliyete geçirdiğimizde organiği Karpuzlu’da çok daha iyi yerlere taşıyacağız. Karpuzlu ekonomisi organik tesis ile büyüyecek” dedi.

 

ÜRETİCİLERİ UYARDI

Karpuzlu Organik Zeytin Üreticiler Birliği Başkanı Cavit Yetiştirici, zeytinliklerinde daha önce kontroller ve tahliller yaptıran ve devletin organik desteklemelerinden faydalanmak isteyen üreticilere seslenerek, ''Bu desteklemeden faydalanmak isteyen zeytin üreticilerinin 24 Mart’a kadar Tarım Müdürlüklerine müracaatta bulunmaları gerekiyor. 24 Mart’tan sonra yapılan müracaatlar geçerli olmayacak'' diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler