29 Mart 2024, Cuma

Başkan Gökbel: Birlik politika yapıyor

21 Kasım 2018, Çarşamba 17:03

     


S.S.144 Nolu Çine Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatif Başkanı Enver Gökbel, zeytin ve zeytinyağı birliğinin iyi yönetilmediğini ve birlikte politika yapıldığını iddia etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Başkan Gökbel, "Emlak Konut'tan birliğe aktarılacak olan yaklaşık 250-350 milyon lirayı vermeyin" dedi.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

S.S.144 Nolu Çine Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Mali Genel Kurul Toplantısı, Çine Organize Sanayi Sitesi'nde bulunan yeni zeytinyağı sıkım tesisinde gerçekleştirildi. 16 maddenin karara bağlandığı kurulda S.S.144 Nolu Çine Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatif Başkanı Enver Gökbel'in Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birlik yönetimi hakkında ortaya koyduğu iddialar damga vurdu. Başkan Gökbel, birliğin üreticiyi düşünen bir anlayışla yönetilmediğini iddia ederken, birlik yönetiminin zeytin ve zeytinyağı üzerinden politika yaptığını belirtti.

 

"DESTEK DEĞİL KÖSTEK OLUYORLAR"

Bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere ilgili bakanlıklar ve bölge milletvekillerini göreve davet eden Başkan Gökbel ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Emlak Konut'tan gelecek olan yaklaşık 250-350 milyon lirayı birliğe vermeyin. Sayın Cumhurbaşkanım bu parayı bunlara verip de siyası görüşleri doğrultusunda politika yaptırmayın. Birlik yöneticileri ve genel müdürün üreticiyi düşündükleri yok. Bu parayı zorda ve darda kalan kooperatifler için kullanın. Üreticiyi desteklemek için kullanın. Bunlar bu paraları yüksek maaş almak ve ikram temsillerle yemek için oradalar. Bir genel müdürün ayda 40 bin lira maliyeti var. Zeytinyağı birliği dertlere çare olmuyor. Cumhurbaşkanım, ilgili bakanlıklar ve bölge milletvekillerini bu konuda göreve davet ediyorum. Her il ve ilçede üretici ve tüketici pazarları kurulsun. Otoban yol kenarlarına üretici tüketici pazarlar açılsın. Üretici elde ettiği ürünü hak ettiği paraya satsın. Tüketici de aldığı ürünü ucuza mal etsin. Yani aracılar ve tüccarlar hem tüketici hemde üreticiyi kazıklamasın. Birlik tüccar ile anlaşmış zeytin ve zeytinyağı üzerinden politika yapıyor. Üreticiye destek değil köstek oluyorlar" diye konuştu.

 

"YALAN SÖYLÜYORLAR"

Tüccarın sezon öncesi dizem yağ fiyatını 16,5 liradan 12,5 liraya düşürdüğünü ve birliğin de tüccardan farkı olmadığını belirten Başkan Gökbel, "Birlik sanki tüccar ile anlaşmış gibi fiyatları ona göre belirledi. Biz üreticinin hakkını savunmaya devam edeceğiz. Çiftçiye, üreticiye oynanan oyunların hepsini biliyoruz. Marketlerde fiyatlar düştü mü? Tüccar hasat sezonunda pamuk, mısır, arpa da olduğu gibi zeytinde de fiyat düşürüyor. Çiftçi hayvan kestirecek olunca et fiyatları düşüyor. Girdilerden düşen var mı, yok. Mazot fiyatı yükseldi, işçilik fiyatı yükseldi, gübre fiyatı yükseldi. Uyanıklar Türkiye'de bir birlik kurmuş. Türkiye'de 190 bin ton yağ üretilecek diyorlar, yalan söylüyorlar. Türkiye'de bu sezon 25 bin tonu geçen seneden olmak üzere 125 bin ton yağ üretilecek" dedi.

 

"YAĞLARINIZI VERMEYİN"

Her daim üreticinin menfaatleri doğrultusunda çalışacaklarını ifade eden Başkan Gökbel, "Gelin zeytinlerinizi bizde sıktırın. Bu kooperatiflere sahip çıkalım. Yoksa halimiz harap olacak. Beğenmediğim birlik yine de tüccardan yukarıda fiyat veriyor ancak olması gereken bu değil. Yağlarınızı son döneme kadar vermeyin, bekletin. Kuzu kuzu dizem yağlarını 17, 18 liraya çıkaracaklar. Diğer yağları da 14, 15'e çıkaracaklar. Çünkü Türkiye'de 190 bin ton yağ üretilmeyecek" şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler