29 Mart 2024, Cuma

TMO'ya mısır teslimi başladı, para 20 gün sonra

21 Eylül 2016, Çarşamba 11:52

     


Bu yıl yaklaşık 60 bin dönüm arazide mısır ekimi gerçekleştirilen Çine'de hasada başlandı. Emeğinin karşılığını almak isteyen mısır üreticileri, brüt 740 kuruştan ürünü alan TMO'ya akın etti.

 

Çine'de aşırı sıcaklar ve verim düşüklüğü nedeniyle sıkıntılı bir sezon geçiren mısır üreticisi, hasada başladı. Çine Toprak Mahsulleri Ofisi de mısır alımına başlarken kamyonlar TMO önünde sıraya girdi. Ofis yetkilileri, TMO banka kartı bulunan üreticilere, ürün alımından 20 gün sonra ödeme yapılacağını, TMO uyumlu normal hesabı olan üreticilerin ise bir ay içerisinde paralarını alacaklarını ifade ettiler.

 

"TMO HER SENE AÇILMALI"

Mısırını TMO'ya satan Çineli üreticiler, sıcaklar ve verim kaybı nedeniyle beklenilenin altında bir sezon geçirdiklerini, bankalara olan borçlarının tamamını bu yıl da ödeyemeyeceklerini ifade ederek, "Allah'a çok şükür hasadımızı yaptık. Bu sezon kazancımız çok iyi olmadı. TMO her sezon açılmıyor. Biz TMO'nun yaşamasını ve ilçemizde de her sene açılmasını istiyoruz. Tüccarın eline düşseydik halimiz çok daha kötü olurdu. Tüccar 660 kuruşa kadar fiyat düşürüyor. TMO, çiftçinin kara gün dostu olduğunu bir kez daha gösterdi" dediler. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler