25 Nisan 2024, Perşembe

Çine Mısırı tam not aldı

21 Nisan 2015, Salı 11:07

     


Aydın Ziraat Odası Başkanları ve Aydın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Bircan, Everta Tarım Ürünleri Şirketini ziyaret etti. Everta Tarım Ürünleri Şirket ortaklarından Hasan Akkan, ziyaretçilerine şirket hakkında bilgi verdi, patlamış mısır ikram etti. Mısır, davetlilerden tam not aldı.

 

DESTEKLEME İSTEDİ

Everta Tarım Ürünleri Şirket ortaklarından Hasan Akkan ,mısır üretimi ile ilgili isteklerinin olduğunu belirterek, şöyle konuştu;

“ 33 yıldır tarımsal faaliyet gösteren işletmemizin başındayız. Yerel ürünleri alternatif ürünleri gündeme getirerek ortaklarımızla Türkiye’ye ithal edilen ürünü yüzde 100 üretebiliriz diye düşündük. Bu ürünün tohumundan, üretiminden ve bütün Türkiye’deki raflarda yer alan patlak mısırı Arjantin ve Amerika’dan daha yüksek kalitede üreterek Türkiye’ye mal etmiş olduk. Bizim tarımsal üretim açısından dış piyasada üretilen patlak mısır fiyatları ile Türkiye’de yetiştirilen patlak mısır fiyatları örtüşmemektedir. Tarımsal faaliyet gösteren çiftçinizin yerli mısırdan aldığı desteklemeyi alternatif olan patlak mısırda alamamaktadır. Yerli ürünü, yerli tohum haline getirip piyasada sürülebilmesi için bu patlak mısır ürününün de destekleme kapsamında olmasını talep ediyoruz.”

 

Ziraat Odası Başkanları ve Aydın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Bircan, konuyu ciddi bir şekilde gündeme taşıyacaklarını açıkladı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler