29 Mart 2024, Cuma

BAŞKAN GÖKBEL'DEN ÜRETİCİYE YEM MÜJDESİ

21 Şubat 2021, Pazar 13:09

     


Yüksek yem fiyatlarına dikkat çekerek üreticilerin girdi maliyetlerini azaltmak istediklerini belirten S.S.144 Nolu Çine Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatif Başkanı Enver Gökbel, "Devlet güvenceli piyasaya göre 25 lira daha ucuz ve daha kaliteli yemlerimizi satışa sunduk. Amacımız üreticimizi desteklemek" dedi.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Doların yükselmesi ile birlikte yem fiyatlarının da yükseldiğini ancak doların düşmesine rağmen yem fiyatlarında bir düşüş olmadığını söyleyen S.S.144 Nolu Çine Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatif Başkanı Enver Gökbel, "Üreticimiz için Türk Şeker Yem getirdik. Bu yem hem kaliteli hem de çok ucuz. Dolar yükseldi, yem fiyatları da yükseldi ancak dolar düştü yem fiyatlarını düşürmediler. Cumhurbaşkanlığı bu durumdan rahatsız. Hal böyle olunca devlet üretici için harekete geçti. Vakıf Katılım Bankası ve Türk Şeker Yem'in ürettiği bu yem üreticimizi desteklemek amacıyla Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kuruldu" dedi.

 

"İDDİA ETMİYORUM GERÇEKLERİ SÖYLÜYORUM"

"Devlete güvenmez isek kime güveneceğiz" diyen Başkan Gökbel, "Üretim merkezi Kuyucak olan bu yem için her türlü analizi yaptırıp sonuçlarını canlı olarak görebilirsiniz. Ben kendi hayvanlarıma da bu yemden veriyorum, kalitesini bizzat kendim test ettim onayladım. Besi yemleri piyasadan 25 lira, süt ve buzağı yemleri piyasadan 20 lira daha ucuz olmasına rağmen piyasadaki diğer tüm yemlerden daha kaliteli. Bu konuda iddia etmiyorum gerçekleri söylüyorum. İçerisindeki değerleri daha aşağı çıkarsa şirket her türlü tazminatı ödemeyi taahhüt ediyor. Biz TARİŞ olarak bu kaliteli ve ucuz yemi üreticimizin ayağına kadar getirdik. Amacımız her daim üreticimizi desteklemek ve yanında olmak" şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler