20 Nisan 2024, Cumartesi

Ege Et'te engel kalmadı

20 Aralık 2016, Salı 14:46

     


Avrupa standartlarına uygun hale getirilmesine rağmen ruhsat verilmeyen ve hizmete açılamayan Ege Et’te 3 metrelik monoray hattı 3 metre 60 cm’e çıkartılarak hijyen sorunu ortadan kaldırıldı. Bakanlıktan ruhsat alınması için hiçbir engelin kalmadığı iddia edilen tesisin, önümüzdeki günlerde ruhsatına kavuşturularak hizmete açılacağı öğrenildi.

 

10 GÜN İÇERİSİNDE HİZMET VERMEYE BAŞLAMASI BEKLENİYOR

Ege Et’te kesilen bir hayvanın, tesisin bir bölümünden diğer bölümüne taşınmasını sağlayan ve 40 cm eksik yapılan monoray sisteminin 3 metre 60 cm’ye çıkarıldığı söyleyen yetkililer, tesise ruhsat verilmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile görüşmelerin devam ettiğini, tesisin en geç 10 gün içerisinde ruhsatına kavuşturularak hizmete başlamasını bekledikleri ifade ettiler.

Avrupa standartlarına uygun hale getirilmesi için çalışma başlatılan ve bir yılı aşkın bir süredir devam eden faaliyetlere rağmen hizmet veremeyen Ege Et’teki gelişmeler hakkında geçtiğimiz günlerde bilgi veren Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fuat Aktaş, tesise ruhsat verilmesi konusunda kendileri açısından bir sorun olmadığını açıklamış, monoray sisteminin yasalara göre en az 3 metre 40 cm olması gerekirken 3 metre olarak ayarlanmasından kaynaklanan hijyen sorunu nedeniyle tesise ruhsat verilemediğini belirtmişti. (ARİF ALİ UYGUÇ)







 
Son Eklenen Haberler