29 Mart 2024, Cuma

Gökbel: Türk çiftçisi çalışsın istemiyorlar

19 Kasım 2019, Salı 17:34

     


S.S.144 Nolu Çine Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatif Başkanı Enver Gökbel, güven tazelediği Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, "Türk çiftçisi çalışsın istemiyorlar. AB ve ABD uyutma ve soğutma politikaları ile üretimi engelliyor" dedi.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

S.S.144 Nolu Çine Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Mali Genel Kurul Toplantısı, Çine Organize Sanayi Sitesi'nde bulunan yeni zeytinyağı sıkım tesisinde gerçekleştirildi. 12 maddenin karara bağlandığı kurulda yönetim kurulu seçimi de yapıldı. Çok sayıda kooperatif ortağının katıldığı kurul toplantısına, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, Demokrat Parti (DP) Çine İlçe Teşkilat Başkanı Ahmet Zühtü Soydar da katıldı. Tek liste ile gidilen seçimde S.S.144 Nolu Çine Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatif Başkanı Enver Gökbel 167 ortaktan oy kullanan 122 ortağın tamamının oyunu alarak yeniden başkan seçildi. Enver Gökbel başkanlığında oluşturulan listede asil üye olarak; Yaşar Peslan, Osman Sönmez, Muammer Karadeniz yer alırken, Ali Güçlü, Mahmut Karagöz, Kamil Türe ve Yücel Yılmaz ise yedek üye olarak belirlendi. Kooperatif temsilcisi asil üyeler, Enver Gökbel, İbrahim Bağdatlı, Mehmet Şirip, yedek üyeler ise Reşet Çiçek, Mehmet Çınar ve Doğan Çelik isimlerinden oluştu.

 

"tvDEN'DEN VE BURADAN SAYIN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SESLENİYORUM"

1930 yılından buyana kooperatiflerin üreticinin yanında olduğunu ve kendisinin ise 29 yıllık başkan olarak her daim köylünün ve üreticinin menfaatine çalıştığını söyleyen S.S.144 Nolu Çine Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatif Başkanı Enver Gökbel, "S.S.144 Nolu Çine Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi 32 kooperatif arasında örnek ve modern bir kooperatiftir. Zeytinyağı birliğine 15 konuda bir takım adımlar atılmasına sebep olduk. Bugün çekilen sıkıntıların nedeni birliklerin kredi paralarını Bakanlığa geri ödememesidir. Birliklere destek olunamıyor ise bunun altında bu neden yatıyor. tvDEN'den ve buradan sayın bakanımız ve sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum. Birliklere güvenmiyorsanız kooperatiflere bizlere güvenin ve düşük faizli krediler verin. İnşallah bizlere güvenirler, bu kooperatifler üretici, tüketici ve hükumetimizin yüz akı olacaktır" diye konuştu.

 

"ÜRETMEDİĞİMİZ SÜRECE OLMAZ"

Kooperatiflerin çiftçinin kalesi olduğunu ifade eden Başkan Gökbel yapmış olduğu konuşmasında ABD ve AB'nin Türk çiftçisine karşı uyutma ve soğutma politikası kullandığını ifade ederken, "Organik ve soğuk sıkım ikisine de karşıyım. Organik demek sağlık demek elbette ancak sen ürettiğin ürünü organik olarak değerinde satabiliyor musun, hayır. Organik ilaç kullanıyor musun, organik gübre kullanıyor musun, hayır. Satarken organik diye yüksek fiyata satıyor musun, hayır. Ağaçlarda yüzde 20 dökülme var, neden sap kurdu var. Sulama, budama, imar hiç bir şey yapmıyoruz. Allah yatana bir şey vermez. Yarın ölecek gibi ibadet, yarın ölmeyecek gibi iş takip etmemiz lazım. Organik ilaç, gübre kullanmayarak mahsul almıyorsak kime hizmet ediyoruz ABD ve AB'ye. Dış devletlerin, hükumetlerin çiftçilerine hizmet ediyorsun. Uyutma ve soğutma politikaları ile kullanıyorlar. Dönüm parası verdiriyorlar. Türk çiftçisi çalışsın istemiyorlar. Biz satalım istiyorlar. 5-10 sene sonra toprak, su ve gıda savaşları olacak. Üretmediğimiz sürece olmaz" dedi.

 

"KOOPERATİFLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM"

Başkan Gökbel, kooperatiflerin üretici ve tüketici için çok önem arz ettiğini belirterek konuşmasını şu sözleriyle tamamladı:

"Uğraşlarımız sonucu faizler 35'lerden yüzde 13-15 arasına indi. 1992 yılından bu yana sizler için çalıştım. Ben sizler adına bu işi yapıyorum. Bazı kooperatif ortaklarımız bazı şeyleri hala görmezden geliyor, ya gözleri kör yada menfaatperestler. Kimse üzerine alınmasın, bu şekilde davranan herkes üzerine alabilir. Kooperatifimizi ayakta tutmaz isek yıkıldığımız gündür. O sahip çıkmazsa, bu sahip çıkmazsa kooperatifler batacak, işte o zaman dizlerimizi dövdüğümüz gün, kooperatiflerin battığı gündür. Zeytin ve zeytinyağı sektörü işsizliği önlüyor bu sektör mutlaka ayakta tutulmalı. Kooperatiflerimize sahip çıkalım, ayakta tutalım. Sayın vali ve bölge milletvekillerimize sesleniyorum zeytinlik yolları mutlaka açılmalı. Ben bilinçli üretici, bilinçli üretim, sosyal kooperatifçilik için uğraş vermeye devam ediyorum." (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler