20 Nisan 2024, Cumartesi

Karpuz, üreticisinin elinde kaldı

19 Ağustos 2014, Salı 15:05

     


Aydın'ın Çine İlçesi'nde 3 sezondur üreticisinin yüzünü güldüren karpuza ilginin artması karpuzların bir çoğunun üreticilerinin elinde kalmasına neden oldu. Çineli karpuz üreticisi Sevkan Ata, bilinçsiz ekimden dolayı dert yandı.

 

Yıllardır karpuz üreticiliği yaptığını belirten Sevkan Ata, 2, 3 sezondur karpuzun üreticisine para kazandırdığı için çiftçilerin yoğun olarak karpuz ektiğini ve karpuz bolluğu yaşandığını ifade ederken, "Karpuz bol olunca, çiftçilerin hepsi mağdur oldu. Karpuzdan iyi para kazanacağını zannedenler yanıldı. Bilinçsiz ekim sonucu bu sorunları yaşıyoruz. Herkes, bir ürüne yönelmemeli. Kimi karpuz ekerken, kimi ise, bir başka ürün ekmeli. Ancak bu şekilde ürün üreticinin yüzünü güldürür. Tarım İlçe Müdürlükleri ve Ziraat Odaları çiftçinin sadece bir mahsule yönelmelerini önlemeli. Karpuzun kilosu tarlada 20 kuruşa düştü. Çiftçilerimizin bu konuda akıllı davranması gerekiyor" dedi.

 

"ZABITA VE MALİYE GÖREVLİLERİ GÖREVLERİNİ İYİ YAPMALI"

İlçede korsan karpuz satışı yapıldığını iddia eden Ata, "En önemli konulardan bir tanesi de korsan satıcılık. Karpuzdan hiç anlamayan bir kişi. Halden karpuz alarak, satışını yapıyor. Böylelikle gerçek karpuz üreticisi mağdur duruma düşüyor. Belediye zabıtaları ve maliye görevlileri pazarlarda küçük sorunlarla uğraşacaklarına ilk önce bu korsan satıcılığı önlemeli. 'Karpuz ağaç dalında yetişir' diyen adam, kaçak aldığı karpuzu üreticisiymiş gibi satıyor. Bunlar A'dan Z'ye denetlenmeli" diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler