25 Nisan 2024, Perşembe

"Karpuz için hızlı pazarlama stratejileri geliştirilmeli"

19 Ağustos 2014, Salı 18:06

     


Karpuz üreticisinin çektiği sıkıntılar üzerine konuşan ve karpuzun bu sezon üreticisinin yüzünü güldüremediğini söyleyen Çine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Atıgan, "Karpuz için hızlı pazarlama stratejileri geliştirilmeli" dedi.

 

"İçinde bulunduğumuz üretim sezonunda 3 bin 750 dekar üretim alanından yaklaşık 13 ton mahsul elde edilecektir" diyen Çine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Atıgan, "Özellikle geçtiğimiz günlerde yaşadığımız sıcak hava dalgasından dolayı karpuz erken yetişti. Bu yüzden piyasada bolca karpuz çıktı. İncir, üzüm gibi ürünlerin de aynı zamanda pazara çıkmasıyla birlikte ilçe pazarı yoğun bir şekilde tüketilen karpuzu kaldıramadı. Bunun sonucu olarak karpuzun kilogram fiyatı perakende satışta 40 kuruş, toptan satışta 20 kuruşa kadar düştü" diye konuştu.

 

"KARPUZ PAZARI GELİŞMEDİ"

İlçedeki üretici halinde karpuz pazarının henüz gelişmediğine de değinen Atıgan şunları söyledi:

"İlçe halinde karpuz komisyoncu ve müşterilerinin çekilmesi yönünde çalışmalar yapılmalı. Karpuz pazarında Aydın sınırlarında hala Atça İlçesi belirleyici. Toptan pazarlamacı ve komisyoncuların buraların tercih etmesindeki temel unsur da kabak karpuz olarak tabir edilen mahsulün tat ve aroma yönünden zayıf, diğer karpuzlara göre daha büyük boyutlarda ve standartlarda mahsul yapması, kabuğunun kalın olması ve çabuk bozulmamasıdır."

 

"HIZLI PAZARLAMA STRATEJİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ GEREKLİ"

"İlçemizin mahsulü karpuzlar, ince kabuklu bol sulu olduğu için uzun mesafelere pazarlanamamakta, raf ömürleri kısa olmakta ve çabuk bozulmaktadır. İlçemizin karpuzunun ilçe dışına pazarlanabilmesi için daha etkin ve hızlı pazarlama stratejilerinin geliştirilmesi ve hedef tüketici kitleye daha çabuk ulaştırılıp tüketiminin sağlanması gerekmektedir."

 

İlçedeki bütün kurum ve sivil toplum kuruluşları kendi üzerilerine düşen görevi yapmalı diyen Atıgan, "Gönülden hareket ederek, ürünlerimizin tanıtımını yapmalı ve vatandaşların ziyarete gittikleri her yere ilçemiz ürünlerinden ikramlar götürmeli" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler