29 Mart 2024, Cuma

Eşiyok: TMO’nun açıkladığı mısır fiyatı yetersiz

19 Ağustos 2014, Salı 10:50

     


Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO), açıkladığı bürüt 68 kuruşluk mısır fiyatının düşük olduğunu belirterek, "Toprak Mahsulleri Ofisi’nin açıkladığı mısır fiyatı yetersiz” dedi.

 

Başkan Eşiyok, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Çine'nin Cumalı Mahallesi'ni ziyaret ederek, üreticilerin sorunlarını dinledi. Mısır üreticileri, TMO’nun açıkladığı fiyatın beklentilerine cevap vermediğini söyledi.

 

"FİYATLARIN ACİL GÖZDEN GEÇİRİLMESİ LAZIM"

Mısır üreticisinin bu yılda mısırdan umduğu fiyatı alamadığını söyleyen Başkan Eşiyok, “TMO, mısırın fiyatını bürüt 68 kuruş olarak açıkladı. Geçen yıl bu fiyat 64 kuruştu. Yüzde 7 oranında bir artış oldu. Çiftçinin girdi maliyetleri çok fazla olduğu için bu fiyat yetersiz. Bu fiyatların acilen gözden geçirilmesi lazım” dedi.

 

Mısır üreticisinin para kazanabilmesi için mısır fiyatının bürüt 75 kuruş olması gerektiğini savunan Eşiyok, “Çiftçimiz ektiği üründen 2-3 yıldır para kazanamıyor. Ona rağmen yine mısır üretmek için canla başla çalışıyor. Mısır üreticisi emeğinin karşılığını alabilmesi için mısır fiyatının 75 kuruş, desteğinde 50 kuruş olmasını beklerdik. Biz, kurum olarak bu konuyu gerekli mercilere taşıyıp, takipçisi olacağız” diye konuştu. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler