25 Nisan 2024, Perşembe

Bin ‘Kepçe’lik aşure

18 Mayıs 2015, Pazartesi 15:23

     


Çine Ziraat Odası Yönetim ve Meclisi, Bekoloder kepçe alarak Çineli çiftçilerin hizmetine sundu. Cuma akşamı Çine’ye getirilen kepçe, iki gün Çine Taksi Durağı Meydanı’nda sergilendi.

 

Kepçe, bugün saat 12.00’de yapılan bir törenle Çine çiftçisinin hizmetine verildi. Taksi durağındaki etkinlikte, misafirlere ballı lokma ve aşure ikram edildi.

 

Törene, Çine Kaymakamı Özkan Demir, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, MHP Çine İlçe Başkanı Mehmet Yavuz, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Aydın İli Kırmızı Et Üreticiler Birliği Başkanı Altan Bilgen, Çine Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Agaran, Çine Esnaf Odası Başkanı Metin Uyar, Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, Çine İlçe Emniyet Müdürü Fatih Demiralp, Çine Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Karadeniz, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, delegeler, banka müdürleri ve çiftçiler katıldı.

 

“BURADA DEĞNEKÇİLİK YAPTIM”

Açılış konuşmasını yapan Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, “Bu gün çok duygusal bir gün. 1975 yılında bu gördüğünüz kahvenin köşesinde Madran taksi durağı vardı. Ben orada değnekçilik yaptım. Bu meydanda çok araç yıkadım. Daha sonra Çine’de uzun zamandır idarecilik yaptım. Allah’ım bana bu günleri de gösterdi” dedi.

 

“KENDİMİ ÇİNE’YE ADADIM”

Göreve gelmeden önce seçim vaatlerinde kepçe alma sözü verdiklerini hatırlatan Başkan Atıgan, “Bugün Ziraat Odası Başkanı olduktan sonra seçim vaatlerimizdeki kepçe alımıyla ilgili sözümüzü yerine getirmenin mutluğu içindeyiz. Bazıları diyor ki başına bela ve dert aldı. Başımıza dert almayacak olsaydık ne işimiz vardı Ziraat Odası Başkanlığında. Çineli ruhu ile ve çiftçi çocuğu olarak kendimi Çine’ye adamış bulunmaktayım” diye konuştu.

 

“BU KEPÇE ELİ NASIRLI ÇİFTÇİMİZİN”

Atıgan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu kepçe bizlerin değil. Benim eli nasırlı, tarlada 15 saat ve 50 derece sıcaklıkta çalışan çiftçime ait. Biz burada idareci olarak bir öncülük yaptık. Bu kepçenin alımında delegelerin yönetim, meclis ve Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut’un manevi desteği çok oldu” ifadelerini kullandı.

 

Çine Kaymakamı Özkan Demir, kepçenin Çine çiftçisine hayırlı olmasını diledi.

 

Yapılan konuşmaların ardından, Çine Çarşı Camisi müezzini Kamil Gündüz’ün duası eşliğinde kurban kesildi. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler