16 Nisan 2024, Salı

“Değer üretmek bizim işimiz”

18 Şubat 2015, Çarşamba 19:45

     


“Aydın’da inşaat sektöründe 2009’den bu yana faaliyet gösteren İrsever İnşaat, alanında kendisine önemli bir yer edinirken, öncü kuruluşlardan biri olma hedefine doğru emin adımlarla ilerliyor. Nitelikli konut üretimi ve stüdyo tipi daire yapımında kentin lider inşaat firmalarından biri olan İrsever İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Hüsamettin Sever ile şirketin faaliyetleri, kente ve sektöre kazandırdıkları üzerine konuştuk. İşte sorularımız ve yanıtları:

- Söyleşimize, Aydın’da inşaat sektöründe taleplerle ilgili değerlendirmenizle başlayabilir miyiz?

Aydın’da talep iyi durumda ama nitelikli konut üretim eksiği var. 2 yıl önce 300 bin liraya satılan ve pahalı denilen evler için, şimdi 600 bin liraya ucuz deniliyor. Aydın’da talep ve beklentiler artmaya başladı. Aydın’ın büyükşehir olmasının, bu anlamda gelişimi olumlu yönde etkilediğini düşünüyorum.

- Sektöre ilk adımı nasıl, nerede attınız?

İnşaat sektöründeki ilk projemi memleketim olan Çine’de hayata geçirdim. Nitelikli konut üretiminde çok iyiyiz. Bu konuda çok da iddialıyız. Önemli, güzel başarılar sağladık. Çine’de inşaat yapmaya karar verdiğimizde, “Kesinlikle olmaz, bu fiyatlara satılmaz” denildi. Madem pazar yok, o zaman pazarı ben oluşturayım dedim ve yola çıktık. Çok da başarılı olduk. Sektörün önünü açtığıma inanıyorum. Ben kazandım ve benden alanlar da kazandı. Karlı yatırım yaptılar. Yaptığımız işlerde ileriyi görmenin çok önemli olduğunu bir kez daha anladık. Aynı şekilde Aydın’da inşaat yapmaya karar verdik. Zafer Mahallesi bölgesinde neredeyse stüdyo tipi daire yapan Aydın firması yoktu. O zaman 8 adet arsa bağlantısı yaptık. Stüdyo tipi daire yapmanın saçmalık olduğunu söylemişlerdi. Daha sonra bütün firmalar o bölgeyi doldurdular. Şu anda neredeyse inşaat yapacak arsa kalmadı. İleriyi görmek ve değer üretmek bizim işimiz. Bundan sonraki projelerimizde de yenilikler yapmaya devam edeceğiz.

- Ürettiğiniz konutların kalitesi konusunda neler söyleyeceksiniz?

İrsever İnşaat olarak çok araştırıyoruz, inceliyoruz . Nitelikli konut üretiminde marka bilinciyle iş yapıyoruz. Bizden hiç düşünmeden, telefonla daire alan, iş yeri alan, yurt içinden ve yurtdışından müşterilerimiz var. Biz de onların güvenlerini layık olmaya çalışıyoruz. Üretim kalitesi bizim için çok önemli . Mesela inşaatlarımızda kullandığımız mutfaklarımız bile İstanbul ‘dan paket halinde geliyor. Türkiye’nin en ünlü mutfak üreten markasıyla çalışıyoruz.

- Mimaride sizi farklı kılan nedir?

Mimari konularda da çok iddialıyız. Kesinlikle değişmeyen prensiplerimiz var. Oldu bittiye getirmeyiz. Mesela biz kesinlikle koridorun sonuna tuvalet, lavabo yapmayız. Giriş kapsının ve antrenin yakınına yatak odası yapmayız. Bizim yaptığımız dairelerin hepsi kullanışlıdır. Dairelerimizin içi kadar dış cephemizin de beğenilmesini isteriz. Görselliğe önem veririz. Modern ve bir o kadar da kullanışlı yapılar inşa ederiz. Bizden daire alanların çoğu daha önce satış yaptığımız müşterilerimiz. Bu bizim için gurur verici. Bizden daire alanların daireleri yüzde 30 gibi oranlarda prim yaptı. Biz de kazandık onlar da kazandılar.

- Stüdyo daire piyasasıyla ilgili neler söyleyeceksiniz?

Bilinenin aksine Stüdyo tipi daire yapmak büyük daire yapmakla kıyaslandığında daha zor. Kusurlarını saklayamazsınız . İyi bir stüdyo tipi daire almak hem kullanım rahatlığını hem de yatırım değerini artırır. Özellikle stüdyo tipi dairelerde açık ara öndeyiz ve iddialıyız. 40 metrekare dairemiz de kullanışlı, 200 metrekarelik dairemiz de kullanışlı. Bizim dairelerimizi yatırım amacıyla alanlar kiraya vermekte kesinlikle sıkıntı yaşamıyor. Kiralayan da içinden çıkmak istemiyor. Günümüzde stüdyo tipi daireler tercih ediliyor. Yeni evli çiftler, yalnız yaşayanlar, öğrenciler, çocuksuz ve tek çocuklu aileler tercih ediyor. Çünkü stüdyo tipi daire konfor ve tasarruf sağlar. Temizliğe fazla zaman ayırmazlar, ısıtma ve soğutmada elde ettikleri tasarrufla yaşamlarını keyifli hale getirirler.

"VİCDANİ VE İNSANİ SORUMLULUĞUMUZ"

- Sektörde güven açısından kendinize önemli yer edindiğinizi düşünüyor musunuz?

İnşaat sektöründe ciddi güven sağladık. Müşterilerimiz daha proje aşamasında bize güvenip yatırım yapıyorlar. Bugüne kadar bu güvenlerine layık olmaya çalıştık. Bundan sonra da layık olmaya çalışacağız. Yaptığımız binalarda, en çok önem verdiğimiz konuların başında inşaatın depreme dayanıklılığı geliyor. Statik yapısına çok dikkat ediyoruz. Depreme dayanıklılık statik yapısında hep üst limitlerde üretim yapıyoruz ve normaliyle yetinmiyoruz. Bu konuda kesinlikle taviz vermiyoruz. Bu bizim vicdani ve insani sorumluluğumuz. Topraktan satış yapmak güven istiyor. Şu anda yapacak olduğumuz projelerimize talep çok yoğun. Yüzde 100 dolduracak portföyümüz var ama bu konuda prensiplerimiz doğrultusunda iş yapıyoruz.

- Aydın dışına açılmayı düşünüyor musunuz?

Şu an Aydın haricinde, İzmir’de inşaat projeleriyle ilgi fizibilite çalışması yapıyoruz. İleriki zamanlarda çok daha güzel projelere ve işlere imza atacağımıza inanıyoruz.

-‘’İrsever İnşaatı tanıtın’’ desek…

İnşaat sektörüne 2009 yılında başlayan İrsever İnşaat, aradan geçen yıllarda sektörde kendine iyi bir yer edinmiş ve sektörün öncü kuruluşlarından biri olma yolunda ilerlemeye devam etmektedir. imzasını attığı her projede üzerine düşeni yerine getirmiştir. Sektöre ilk girdiği yıllardan itibaren kendisine kalite anlayışını misyon edinmiş olan İrsever İnşaat, sadece mekanlar inşa etmek değil, aynı zamanda her bir mekanı yaşam alanı haline getirmeyi amaç edinmiştir. Sektörde verdiği aralıksız hizmetlerin yanı sıra topluma karşı sorumluluklarını da yerine getiren İrsever inşaat en iyi yatırımın geleceğe yapılması gerektiğini düşünerek her bir projenin başka bir proje için referans niteliğinde olacağını aktarıyor. Modern şehir hayatını biçimlendiren vizyonuyla, sürekli gelişen ve büyüyen müşteri portföyüyle, sahip olduğu deneyimlerin ışığında sektörün öncü kuruluşları arasında olma misyonuyla, aynı enerji ve heyecanla hayata hayat katmaya devam ediyor. (SERCAN ÖRÜN)







 
Son Eklenen Haberler