20 Nisan 2024, Cumartesi

Tartı denetimleri başladı

18 Ocak 2017, Çarşamba 09:41

     


Aydın Büyükşehir olmadan önce Aydın Belediyesi tarafınca görevlendirilen yetkililer ile ölçü ve ayar denetimlerinin yapıldığı Çine’de belediye de göreve başlayan ölçü ve ayar memuru Raşit Kocabıyık, görevine başladı.

 

Tüm yurtta ölçü ve ayar beyanname dönemi başladı. Aydın’daki yetkililer esnafı uyarırken beyanname için son tarihin 28 Şubat 2017 mesai bitimi olduğunu bildirdi. Aydın Büyükşehir olmadan önce Çine’de Aydın Belediyesi tarafından görevlendirilen yetkililerin yapmış olduğu ölçü ve ayar denetleme işlemini, Çine Belediyesi’nde göreve başlayan ölçü ve ayar memuru Raşit Kocabıyık, gerçekleştirmeye başladı. Kocabıyık, ilçede yay ve elektronik tertibatı bulunmayan, tartım kapasitesi 2000 kilogram ve altında olan mekanik tartı aletlerinden, masa terazileri, asma teraziler, tek kollu kantarlar, ibreli teraziler, kütleler ve pik ağırlıkların denetimlerini yaptıklarını söyledi.

 

Çine Belediyesi Ölçü ve Ayar Memuru Raşit Kocabıyık, tartı aletlerinin periyodik muayene sürelerinin iki yıl olduğunu, muayene süresinin hesaplanmasında damgalandığı yılın esas alındığını ve yıl içerisinde hangi tarihte damgalanmış olursa olsun damgalandığı yılın birinci yıl olarak sayıldığını ifade ederken sabit iş yeri olan kişilerin elektronik cihazlarını yetkili muayene servislerine beyanname vermek sureti ile 2017 yılı senelik damgalarını yaptırabilecekleri, bu şahısların beyanlarının belediyelerce kabul edilmeyeceği, sadece mekanik olanların beyanlarının belediyelerce kabul edileceği konularında bilgi verirken, 28 Şubat 2017 gününe kadar beyannamelerini vermeyenler hakkında, 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu'nun 15/B maddesi gereğince bin 835 Türk Lirası cezai işlem yapılacağını söyleyerek, uyardı.  (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler