28 Mart 2024, Perşembe

Atıgan: "Çiftçinin elektrik işkencesi son bulsun"

17 Eylül 2016, Cumartesi 15:34

     


Hasat öncesi her ay ödenen elektrik ücretlerinin çiftçileri büyük sıkıntıya düşürdüğünü söyleyen Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, "Elektrik işkencesi son bulsun" dedi.

Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, çiftçinin sulama amaçlı kullandığı elektriğin, elektrik dağıtım hizmetlerinin özelleşmesinin ardından çiftçiye sorun olmaya başladığını belirtti. Atıgan, henüz mahsulü satıp kazanç sağlayamayan çiftçinin elektrik borçlarını ödemekte zorluk çektiğini ifade ederek, Enerji Bakanı Berat Albayrak ve Aydın milletvekillerinden çiftçilerin bu sıkıntılarının giderilmesi noktasında yardım istedi.

Elektrik dağıtım şirketlerinin özelleştirilmeden önce, çiftçinin sulama amaçlı kullanmış olduğu elektriğin ücretlerini hasat sonu mahsulünü sattıktan sonra ödediğini hatırlatan Başkan Atıgan, "Elektrik dağıtım şirketlerinin özelleşmesinin ardından hasat zamanı beklemeden her ay çiftçiden elektrik ücreti alınıyor. Hal böyle olunca henüz mahsulünü satamayan çiftçi ekonomik olarak sıkıntıya düşüyor. Çiftçi, elektrik borcunu ödeyebilmek için borç para bulmak zorunda kalıyor, bankalara borçlanıyor. Borçlanan çiftçimiz daha çok sıkıntıya düşüyor. Bizler, çiftçimizin sık boğaz edilmemesini istiyoruz. Kazanç sağlamayan çiftçimizden her ay alınan elektrik ücretleri çiftçimizin dengesini bozuyor, tarlaya gidecek hali kalmıyor. Elektrik şirketi özelleşmeden önce biz hasat sonunda elektrik ücretlerini devlete toplu ödüyorduk, ancak özel şirket buna fırsat vermiyor" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler