20 Nisan 2024, Cumartesi

Soğanlı Süs Bitkisi için inceleme

17 Temmuz 2014, Perşembe 09:13

     


Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), 2014 Yılı Teknik Destek Programları kapsamında destek almaya hak kazanan Çine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje uygulama süresini tamamladı. Yapılan projenin ve eğitimin çok faydalı olduğunu belirten Çine Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Atıgan, bundan sonraki aşamanın pilot üretici seçiminin olacağını ifade ederken, yapılacak çalışmaların sonuçlarına göre soğanlı süs bitkisi üretiminin geliştirileceğini söyledi.

 

Çine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli TAR-GEL mühendislerinden Gizem Yalçın Beyter ve Elif Kanmaz’ın hazırladığı ve GEKA tarafından destek kapsamına alınan TR31/14/TD-0011 sözleşme numaralı Soğanlı Süs Bitkileri Yetiştiriciliği ve Pazarlaması konulu proje gerçekleştirildi.

 

Proje kapsamında Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bağlı kurumlardan 30 teknik personel Yöned Eğitim ve Danışmanlık firması aracılığıyla, konusunda uzman olan Prof. Dr. İbrahim Baktır tarafından bilgilendirilerek katılım belgeleri verildi.

Aydın il ve ilçelerinin oldukça doğal zenginliğe sahip olduğunu söyleyen Prof. Dr. İbrahim Baktır, bu bölgede soğanlı süs bitkileri soğanlarının doğada doğal olarak bulunduğunu ve çiftçilerin yetiştirmesi için uygun iklim şartlarının olduğunu söyledi.

 

KESTANE AĞAÇLARININ ALTI UYGUN GÖRÜLDÜ

Mutaflar Mahallesi Yaylası'nda yapılan teknik gezide kestane ağaçları altında eğimli arazilerde süs bitkileri soğanları yetiştiriciliğine uygun olduğu gözlendi. Soğanlı süs bitkileri yetiştiriciliğinin bölgede arttırılmasını amaçlayan bu proje sonunda küçük çapta ihracata yönelik soğan yetiştiriciliğinin yapılması hedefleniyor. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler