28 Mart 2024, Perşembe

Çineli hayvan üreticilerini modernleşmeye davet etti

16 Mart 2018, Cuma 09:42

     


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK), Aydın İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt Çineli hayvan üreticilerini modern hayvancılık tesisleri inşa etmeye davet etti. Hayvancılıkta tesisin önemine değinen Bozkurt, modern tesis inşa etmek isteyen üreticilere geri ödemesiz yüzde 50 hibe vereceklerini açıkladı.

 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK), Aydın İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, Çine'nin Akçaova Mahallesinde geçimini hayvancılık ile sağlayan vatandaşlar ile bir araya geldi. Akçaova Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Ağaran, Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan da katıldı.

 

SON GÜN 5 NİSAN

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK), Aydın İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, Çinelileri modern hayvancılık tesisleri kurmaya davet etti. Bozkurt, modern tesis kurmak ve geri ödemesiz yüzde 50'lik hibeden faydalanmak isteyen üreticilerin 5 Nisan 2018 gününe kadar başvurularını yapmaları gerektiğini ifade etti.

 

"BULUNMAZ BİR FIRSAT"

Hayvancılıkta, üretimdeki kalitenin önemine değinen Bozkurt, "Bu proje ülke genelinde sadece 42 ilimizde gerçekleştiriliyor. Bu illerimizden birisi de Aydın. Süt üreten, et üreten üreticilerimizi tesisleşme bazında destekliyoruz. Buradaki gayemiz hayvancılıktaki verim ve kalitenin artmasını sağlanmak. Tesislerimiz modern olmadığı sürece kaliteli üretim yapabilmemiz imkansız. Kendimizi yenilemek zorundayız. Gelin modern tesis için sizlere vermiş olduğumuz bu fırsattan yararlanın. Yüzde 50 geri ödemesiz hibe veriyoruz. Yani sizden daha sonra bir para talebimiz olmayacak. Tesisini yenilemek isteyen üreticilerimiz için gerçekten bulunmaz bir fırsat. Tesislerimizi modernleştirelim, temiz tüketelim ve daha fazla kazanalım. Hayvanlarımızı barındırdığımız yerlere ahır deyip geçmeyelim. İşimizi daha düzgün şartlarda yapalım" dedi.

 

"ÜRETMEYEN ÜLKE YOK OLMAYA MAHKUMDUR"

Et üretiminin artması gerektiğini söyleyen Bozkurt, "Kırmızı et açığımız var, biz bu açığımızı ithal ederek kapatamayız. Bu açığımızı kapatmamızın tek yolu üretim. Hayvan sayısını arttırmamız gerekiyor. Eti üretmek isteyen vatandaşımızı destekliyoruz. Karşılıksız hibe veriyoruz. Üretmeyen ülke yok olmaya mahkumdur. Ürettiğimiz sürece biz varız. Sadece hayvancılık desteklerimiz de yok. Meyve sebze işletmeciliğine, turizme de desteklerimiz var. Bu desteklerimizden yararlanmak isteyenler bizzat gelerek bizim ile görüşsünler" diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler