29 Mart 2024, Cuma

Organik zeytin üreticisine sevindirici haber

15 Ağustos 2016, Pazartesi 08:52

     


Tarım Bakanlığı tarafından yapılan değişiklik ile 3 yıldan 5 yıla çıkarılan organik zeytin üreticiliğine ilişkin bekleme süresi yeni bir tebliğ ile tekrar 3 yıla indirildi.

 

Organik Destekleme Tebliği'nde yapılan değişiklik, Çine’de bu yıl destekleme primi almayı bekleyen 895 organik zeytin üreticisini mağdur etti. Organik Destekleme Tebliği'ndeki değişiklikten sonra kayıt süresi 5 yılı bulmayan üreticilere prim verilmedi. Bakanlar Kurulu kararı ile değiştirilen Organik Destekleme Tebliği'nde organik zeytin üreticisine prim verilmesi için daha önce 3 yıl olan kayıttan sonraki bekleme süresinin 5 yıla çıkarılması, Çine'de 895 üreticiyi mağdur etmişti.

 

ZİRAAT ODALARI ETKİLİ OLDU

Çine Ziraat Odası başta olmak üzere Aydın'da faaliyet gösteren tüm ziraat odalarının yöneticileri, bakanlık yetkililerine kararın yanlışlığını anlattı. Bakanlık da ziraat odalarının talebi doğrultusunda yeniden düzenlemeye giderek 5 yıla çıkarılan organik zeytin üreticilerinin bekleme süresini, eskiden olduğu gibi 3 yıla indirdi. Öte yandan yapılan değişiklik ile 3 yılını dolduran ancak destekleme alamayan üreticilerin gelecek yıldan itibaren destekleme almaya başlayacağı da öğrenildi.

 

BAŞKAN ATIGAN TEŞEKKÜR ETTİ

Organik zeytin üreticilerinin mağduriyetlerinin Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda ele alındığını ve üreticilerin mağduriyetlerinin bakanlığa bildirildiğini ifade eden Başkan Atıgan, bakanlık tarafından yapılan değişikliğin 2016 Bitkisel Üretim Destekleme Tebliği ile birlikte Resmi Gazete'de yayınlandığını belirtirken bakanlık yetkililerine gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür etti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler