20 Nisan 2024, Cumartesi

Eşiyok: Şovmenlik yapmayın

15 Ağustos 2014, Cuma 12:09

     


Çine Kırmızı Et Üreticiler Birliği Başkanı Yücel Eşiyok, Çine Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü Özkan Atıgan ve Aydın Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Altan Bilgen’i eleştirdi.

 

Geçen yıl 300 TL olan erkek sığır desteklemesinin bu yıl 200 TL’ye düştüğünü bu konuda üreticinin hakkının savunulması gerektiğini konusunda da öz eleştiri de yapan Eşiyok, “Atıgan ve Bilgen’e şovmenlik yapmayın” dedi. Eşiyok, 26 yıldır Çine İlçe Gıda ve Tarım Müdürlüğü'nde görevini yürüten Özkan Atıgan’ın Çine’ye görev süresi boyunca hiçbir şey kazandırmadığını iddia etti.

 

"ÇİNE'YE ŞU KADAR DESTEK GELDİ GİBİ AÇIKLAMALARLA BU İŞ OLMAZ"

Devletin 2013 yılında 1 adet erkek sığır desteklemesi için 300 TL destek ödendiğini hatırlatan Eşiyok, “Bu yıl bu fiyatlar 300 TL’den 200 TL’ye çekildi. Bizler bunun neden 100 TL aşağıya çekildiğini araştırıp, sorgulamamız gerekiyor. Bu birliklerin amacı besicilerin haklarını savunmak için kuruldu. Besicilerin haklarını savunamayacak olduktan sonra bu birliklere ihtiyaç yok. Devletin verdiği desteği üreticinin banka hesabına yatırılarak, kamuoyunda paylaşmak şovmenlikten öteye geçmez” dedi. Çine Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü Özkan Atıgan’ın görevinin devletin üreticiye verdiği desteklerle basına çıkmak olmadığını ifade eden Eşiyok, “Tarım İlçe Müdürü ve personelin görevi çiftçiyi bilinçlendirmektir. Herkes görevini veya görev alanındaki işleri iyi yapmalı. Müdür ve personel, köylere giderek brifing verip, çiftçiyi bilgilendirmeli. Öyle Çine’ye şu kadar destek geldi gibi açıklamalarla bu işler olmaz” diye konuştu.

 

“HAYVAN IRKIMIZ YOK OLDU”

Çine en büyük gelir kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu söyleyen Eşiyok, “Çine'nin kendine has hayvan ırkı vardı. Bu hayvan ırkı, artık yok oldu. Bu ırkın tekrar kazandırılması için 26 yıldır görev yapan Çine Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü Özkan Atıgan hiçbir çalışma başlatmamıştır. Hayvan üreticimiz elinde olan hayvan cinsi alaca holsteindir. Bu ırk tutulmuyor. Bizim gerçek hayvan ırkımız siyah montofondur. Biz bu ırkımızı nasıl geriye kazandırabiliriz çalışmasını yapmalıyız” ifadelerini kullandı. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler