24 Nisan 2024, Çarşamba

DSİ'den Menderes için büyük proje!

15 Nisan 2015, Çarşamba 09:18

     


DSİ 211. Şube Müdür Vekili Mehmet Karakoç, Menderes Nehri’nde taşkınlara son verecek büyük bir projeleri olduğunu açıkladı.

Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na katılan DSİ 211. Şube Müdür Vekili Mehmet Karakoç, nehir üzerinde acil yapılması gereken çalışmaların olduğunu, ayrıca nehir üzerinde yan kolları ve nehir yatağı ıslah projelerinin de bulunduğunu bildirdi. Bu projeyi ihale ettiklerini belirten Karakoç, ilk etapta, 5 milyon liraya mal olması öngörülen bu projeyi bitireceklerini söyledi.

“AKÇAY, MENDERES BAĞLANTISI HER SENE PATLIYOR”

“Akçay, Menderes Nehri bağlantısı her sene patlıyor, buna çözüm olacak mı?” diyen Efeler Ziraat Oda Başkanı Rıza Posacı’ya yanıt veren Karakoç, şöyle konuştu:

“Şuanda makineler Çine Çayı üzerinde çalışıyor. Ben orayı yeni gelen firmaya bırakacağım ve Akçay Menderes Nehri bağlantı noktasına alacağım. Akçay ve Menderes Nehri bağlantı noktasındaki patlamayı ve taşmayı önlemek için bir projemiz var. Akçay ile Menderes Nehri birleşim noktasını sıfır kabul ediyoruz. 12 kilometre kadar bir projemiz var. Orada taşkın koruma ve rekreasyon çalışması yapacağız. Bu projeyi ek programa alacağız.”

 

BÜYÜK PROJE İÇİN ZAMANA İHTİYAÇ VAR

Menderes Nehri’nde taşkınları önleyecek büyük bir proje olduğunu ifade eden DSİ Şube Müdür Vekili Karakoç, Menderes Nehri’nden denize kadar 214 kilometrelik bölümde köklü çözüm yaratacak 760 milyon liralık bir çalışma olacağını açıkladı. Menderes Nehri’nde taşkınları önleyecek bu büyük proje için zamana ihtiyaç olduğunu vurgulayan Karakoç, kamulaştırma ve malzeme sıkıntısının olduğunu belirtti ve ayrıca vatandaşlarla olan engellerin de giderilmesi gerektiğinin altını çizdi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler