19 Nisan 2024, Cuma

Başkan Atıgan, Çine’yi ve faaliyetlerini anlattı

15 Nisan 2015, Çarşamba 08:40

     


Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Çine Ziraat Odası’nın ev sahipliğinde Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı başkanlığında yapıldı. Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, toplantıda ilçe hakkında bilgiler verdi.

 

Çine Ziraat Odası Hal Tesisleri’nde yapılan toplantıya, Aydın ilçelerindeki ziraat odalarının başkanları, Ege Et Genel Müdürü Muharrem Şanlı, Aydın İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Mustafa Bircan, Ziraat Bankası Çine Şubesi Müdürü Güngör Eroğlu, DSİ 211. Şube Müdür Vekili Mehmet Karakoç, Çine İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Ağırhan da katıldı.

 

Çine Ziraat Oda Başkanı Özkan Atıgan, Çine’yi ve Çine’deki faaliyetlerini şöyle anlattı:

“Çine Ziraat Odası Aydın ili Çine ilçesinde 72 mahallede tarımsal faaliyette bulunan 13 bin 543 üyemize hizmet vermektedir. Kayıtlı üyelerimizden yaklaşık 9 bin kişi aktif durumda olup halen fiilen tarımsal üretimle iştigal etmektedir. İlçemiz gerek iklim özellikleri ve gerekse arazi yapısı nedeni ile her türlü bitkisel ve hayvansal üretim yapmaya elverişli olup tarımsal faaliyetler ilçemiz için olmazsa olmaz geçim kaynağı durumundadır. Çine’de ekilen dikilen arazi miktarı 38 bin 554 hektar, çayır-mera 14 bin 567 hektar, orman arazisi 30 bin hektar, işe yaramayan arazi 5 bin 235 hektar, göl ve bataklık arazisi 755 hektardır. İlçemiz hayvan sayısı 70 bin adet büyükbaş ve 28 bin adet küçükbaş hayvandan oluşmakta olup özellikle büyükbaş hayvan varlığı bakımından Aydın’da ilk sırada yer almaktadır. Odamız rutin iş ve işlemleri dışında bünyesindeki şirket eliyle gerçekleştirilmekte olan proje kapsamında organik tarım yapılmakta olan zeytinlik alanlarda sertifikasyon işlemleri gerçekleştirilmekte, sertifika alan üreticilerimizin 70 lira miktarındaki devlet desteğinden faydalandırılmasını sağlamaktadır. Bu kapsamda 2014 yılı sonu itibariyle toplam bin 850 üreticinin sertifikasyon firmasındaki kayıtları gerçekleştirilmiş ve bin 300 çiftçimizin 53 bin 854 alanı için destekleme ödemesi müracaatları yaptırılmıştır. Bu üreticilerimizin alacağı destekleme ödemesi miktarının 3 milyon 769 bin 780 lira civarında olacağı düşünülürse ilçemizi ekonomisi açısından önemi daha iyi anlaşılmış olacaktır.”

 

“HALKA HİZMET İÇİN HALKLA İÇ İÇE”

‘Halka hizmet için halkla iç içe’ politikasını kendilerine prensip edindiklerini söyleyen Başkan Atıgan, ayrıca, “İlçemizdeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin temel geçim kaynağı olması, tarımsal faaliyetlerin gayri safi hasılaya olan katkısı ve sivil toplum örgütlerinin etkisi ve gücü gibi unsurlar bir arada değerlendirildiğinde üzerimize düşen sorumluluğun ne denli büyük olduğunu anlaşılmış ve ilçemiz tarımsal ekonomisi açısından lokomotif görevi üstlenmesi gerektiği belirlenmiş ve çalışmalarımızın bu amaç ve gaye doğrultusunda şekillendirilmesi sağlanmıştır” dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler