25 Nisan 2024, Perşembe

“Aydınlı üretici destekten yararlanamadı”

14 Aralık 2016, Çarşamba 08:54

     


Çine Ziraat Odası Meclis Başkanı Salih Gökbel, meclis adına yaptığı açıklamada Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 'Geleneksel Zeytin Bahçelerinde Rehabilitasyon Desteği' kapsamında zeytin üreticilerine dekar başına verilen 100 liralık desteklemeden memecik cinsi zeytin üreticisi Aydınlıların yararlanamadığını söyledi.

2007 yılından bu yana bölgede yaşanan kuraklık ve buna bağlı olarak zeytindeki verim düşüklüğünü göz önünde bulunduran Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın başlattığı zeytin gençleştirme-budama desteğinin çok manidar olduğunu belirten Çine Ziraat Odası Meclis Başkanı Salih Gökbel, gençleştirme projesinin Aydın'da yaygın olarak üretilen memecik cinsi zeytinine uygun olmadığını ve dolayısı ile birçok Aydınlı zeytin üreticisinin bu desteklemeden faydalanamadığını ifade etti.

BAKAN ÇELİK'TEN YARDIM İSTEDİ

Memecik cinsi zeytin ağaçlarında projeye göre istenilen sıfır budama işleminin yapılamadığını belirten Gökbel, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’ten Aydınlı memecik cinsi zeytin üreticisi adına memecik zeytinine göre bir gençleştirme projesinin hayata geçirilmesini istedi. Gökbel, bölgedeki verim düşüklüğüne vurgu yaparak, memecik cinsi zeytinlerde verimin artması ve üreticinin yüzünün gülmesi için bu projenin bir an önce hayata geçirilmesi konusunda yetkilileri göreve davet etti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler