19 Nisan 2024, Cuma

Aracılar değil, arıcılar kazanacak

14 Kasım 2016, Pazartesi 09:18

     


Sınırlı Sorumlu Aydın Bal ve Arı Ürünleri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi'ni kuran Aydın İli Arı Yetiştiricileri Birliği, kooperatifin ortaklık pay senetlerini dağıtmaya başladı. ‘Aracılar değil, arıcılar kazanacak’ sloganı ile yola çıkan Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı olan Ayhan Özdemir, Çineli arıcılar ile bir araya geldi. Aynı zamanda yeni kurulan Sınırlı Sorumlu Aydın Bal ve Arı Ürünleri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi'nin de başkanlığını üstelenen Ayhan Özdemir, kooperatif ile üreticinin kendi ticaretini kendisinin yapacağını söylerken, Çineli arıcılara kooperatife 'ortak olun' çağrısında bulundu.

 

Aydın İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı, Çine Ziraat Odasında, Çineli arıcılar ile bir araya gelerek kurdukları Sınırlı Sorumlu Aydın Bal ve Arı Ürünleri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi’ni anlattı. Aynı zamanda Sınırlı Sorumlu Aydın Bal ve Arı Ürünleri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi’nin de başkanlığını üstlenen Ayhan Özdemir, kooperatif ile birlikte arı üreticilerinin ticaretini artık kendisi yapacağını ve aracılar yerine arıcıların kazanacağını vurguladı. Kooperatifin sınırlı sorumlu olduğunu belirten Başkan Özdemir, kooperatifin zarara uğraması durumunda hiçbir ortağın bundan kötü etkilenmeyeceğini ve sadece zarardan kendisi ile birlikte imza yetkisi bulunan 3 kişinin sorumlu olacağını söyledi. Kooperatifin amacının ticaret olduğunu belirten Başkan Özdemir, “Kooperatif demek güç demek. Piyasaya güçlü girmeliyiz. 102 bin üreticimiz var ama Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlar ile birlikte iş hacmimizi genişletmek için yurt dışı gezilerine katılamıyoruz. Kooperatif ile bunu başaracağız. Bakın hiçbir ortağımız zarara uğramayacak” dedi. Başkan Özdemir, Aydın’ın arıcılık bakımından ülke genelinde öneminin çok büyük olduğunu belirterek, canlı arı üretimi yapmayı ve İç Anadolu kesimlerine bu arıları satmayı da düşündüklerini açıkladı.

 

“BAŞKAN KUCAĞINDA BOMBA İLE GEZİYOR”

“Başkan Özdemir şu anda kucağında canlı bomba ile geziyor” diyerek kooperatifin sınırlı sorumlu olduğuna vurgu yapan Aydın İli Arı Yetiştiricileri Birliği Tarım Danışmanı İbrahim Altıntaş, “Kooperatif faaliyete geçtiği anda yıllık net cirosu bir buçuk trilyon olacak. Birliğin ise 200 bin lira. Kim kimin sözünü dinler. Birlikte alınan kararları kooperatifte uygulayabilir misin? Sektörde iki başlılığa izin vermeyeceğiz. Bunun için kooperatife sadece birlik üyeleri ortak olabilir. Dışarıdan her hangi bir kişi ortak olamaz. Bunun için özellikle savaştık. Pazar yerinde pazar kültürü bizi öğütüyor. Ticaret işini biz kendimiz yapalım” dedi.

 

BAŞKAN ATIGAN’DAN ARICILARA SATIŞ REYONU SÖZÜ

Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, Çine Ziraat Odası Hal Tesisleri'nde Çinelilerin ürünlerinin satılacağı bir pazar yeri oluşturacakarını hatırlatarak, bu pazarda arıcıların ürünlerine de satış reyonu verebileceklerini söyledi. Arıcılara, kooperatif fırsatını kaçırmamaları gerektiğini söyleyen Başkan atıgan, “Çine, turistik yerlere geçişi sağlayan bir ilçemiz. Bu bulvarda kuracağımız satış reyonları ile ilçemize ekonomik katkı sağlamak istiyoruz. Ben kooperatife bu satış yerimizden bir dükkan vermeye hazırım. Yeter ki arıcılar kazansın. Arıcılar birlik olsun” ifadelerini kullandı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler