25 Nisan 2024, Perşembe

“Çiftçilerin borcu bir yıl ertelenecek”

14 Nisan 2015, Salı 16:45

     


Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Bircan, Menderes Nehri’nin taşması nedeniyle tarım arazileri sular altında kalan ve zararı yüzde 30’u bulan çiftçilerin borçlarının bir yıl erteleneceğini açıkladı.

 

Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na katılan Bircan, bu sene Aydın’a çok yağış düştüğünü belirterek, şunları söyledi

“Menderes Nehri’nin taşıyacağı bir su miktarı var. Kontrol edilebilen yağışlar artı kontrol edilemeyen derelerden gelen su miktarının yüksek olmasından dolayı taşkınlar oluştu ve ovalar sular altında kaldı. Bize gelen ihbarları bakanlığımıza bildiriyoruz. Şuan sahalarımızda ilçe müdürlerimiz çiftçi bazında hasar tespit çalışmalarına başladı. Geçtiğimiz günlerde Bakanlar Kurulu bir karar aldı. Yüzde 40 olan zarar oranını yüzde 30’a indirdiler. Buna göre zararı yüzde 30 ve üzerinde olan çiftçimizin borçları bir yıl ertelendi. Hasar tespit çalışmaları bittiğinde hasar tespit komisyon raporları kesinleştiğinde çiftçilerimizin bireysel olarak Ziraat Bankası ve Tarım Kredilere müracaat etmeleri gerekiyor. Bireysel olarak müracaat etmezler ise erteleme yapılamaz.” (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler