23 Nisan 2024, Salı

DSİ çalışıyor Karpuzlu'nun yüzü gülüyor

14 Şubat 2018, Çarşamba 17:46

     


Devlet Su İşleri (DSİ) Aydın’a yaptığı yatırımlarla münbit toprakları su ile buluşturmaya devam ediyor. Karpuzlu Meriçler Mahallesi Göleti ile bin 960 dekar tarım arazisi sulanmaya başlandı.

 

DSİ 21. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta, Vatandaşların içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ettiğini dile getirerek, “Aydın’da tarımın gelişmesindeki etkenlerden en önemlisi ise su yapılarıdır” dedi.

DSİ 21. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta bir açıklama yaparak; “23,4 metre yüksekliğinde ve 1,22 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip Aydın Karpuzlu Meriçler Göleti ile bin 960 dekar zirai arazinin sulanmasına hizmet etmektedir. Meydana gelen yağışlardan dolayı Aydın Karpuzlu Meriçler Göleti’nde rezervuar tamamen dolmuş, dolusavak çalışmaya başlamıştır. Bu proje ile Meriçler ve Kullar Mahallesinde bin 690 dekar zirai arazi modern borulu sistem ile sulanmaktadır. Sulama projesi ile birlikte dekar başına bin 300 TL gelir artışı ve Ülke ekonomisine yıllık 2 milyon 134 bin 197 TL katkı sağlaması hedeflenmektedir” diye konuştu. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler