29 Mart 2024, Cuma

“Aydın’a birincilik yakışır”

14 Şubat 2017, Salı 09:56

     


Aydın İli Kırmızı Et Üreticiler Birliği başkan adayı Mustafa Ali Afacan, mevcut başkan Altan Bilgen’in ‘Aydın İli Kırmızı Et Üreticiler Birliği, Türkiye’de üçüncü birlik’ yönündeki açıklamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Adayı Afacan, “Aydın’a üçüncülük değil birincilik yakışır” dedi.

 

Aydın İli Kırmızı Et Üreticiler Birliği seçimlerine günler kala başkan adayları, açıklamalarını sürdürüyor. Başkan adayı Mustafa Ali Afacan, mevcut başkan Altan Bilgen’in geçtiğimiz günlerde yaptığı ‘Aydın’ın Türkiye’deki birlikler içerisinde ilk üçüncü sırada olduğu’ yönündeki açıklamasını eleştirdi. Hangi verilere göre üçüncü olduklarını soran başkan adayı Mustafa Ali Afacan, “Hangi verilere göre üçüncü olduk? Üçüncü olduğumuzu ispatlasın hep beraber destek olalım. Aydınımıza üçüncülük değil birincilik yakışır. Ancak 4 yıldır besicimiz sahipsiz. Üreticimiz, hangi hizmetlerin yapıldığını soruyor. Aydın’ın üçüncü olduğunu ispatlayamazsa kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği için özür dilemelidir” dedi.

 

“4 SENEDİR ÜRETİCİMİZ NELERİ YAPIP NELERİ YAPMADIĞINIZI ÇOK İYİ BİLİYOR”

Afacan, “Biz çıkarken yola ‘Aydınımızı ayrıştırmayacağız. Ben demeden biz diyeceğiz’ dedik. Üretici olarak soruyoruz? Geçtiğimiz 4 yıl boyunca ve en son geçtiğimiz ocak ayında Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) piyasayı rahatlatmak için en az yüzde 15-20 daha ucuz arpa ve mısır satışa sundu. ‘5200 sayılı kanunda üretici birliklerinin ana görevi üreticinin girdi maliyetlerini düşüren çalışmalar yapmak’ olduğunu ifade eder. Bu arpa ve mısırdan hangi besicimiz faydalandı. Ya da en azından bilgi verildi mi? Ama Anadolu’daki birlik üyesi besicimiz, bu girdilerden birlikleri aracılığıyla yararlanmaya devam ediyor. Maalesef bizde haber veren dahi yok. Hani küçük aile işletmelerinin yanında olacaktık. Aday olduğumuz bu zaman zarfında en çok onlarla hasbihal ettik ve söz verdik. İnşallah kazandığımızda Mehmet amcanın, Ayşe teyzenin evindeki yemeğinin tuzu, yüzündeki mutluluğu olmak için yorulmadan çalışacağız. Son yıllardaki gündemdeki ithal besi danalarından diğer Anadolu’daki birlikler 10 adet 20 adet dağıtıp, organizasyon yapıyorken Aydın Kırmızı Et Üreticileri Birliği ne yaptı? Dağdaki çobanımızın da üniversitedeki profesörümüzün de fikrini alıp hep birlikte ortak akıl üreteceğiz. Soruyorum; her yıl yapılan birlik genel kurul bildirisini ücra yerlerdeki gazetelere ilan yerine bütün üreticilerimize mesaj ile neden bilgi vermediniz? Hep birlikte birliğimizi daha ileriye taşısaydık. İki bin kusur üyemiz bulunan birliğimizde 09 Şubat 2016 tarihinde yaptığınız genel kurulda toplam 16 kişinin katılımı ile hangi kararları aldınız? 4 senedir üreticimiz neleri yapıp neleri yapmadığınızı çok iyi biliyor. Birliğimizin adı Aydın İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği, et sanayicilerinin de birliği ayrı var zaten. Bizim derdimiz üreticimizle ortak. İnşallah hep beraber tüm Aydınımızda bütün üreticilerimizin sorunlarına deva olabilmek için bütün samimiyetimizle bütün bilgi ve birikimimizle her mecrada başımız dik bir şekilde savunacağız. Çünkü bu dava ekmek davası, üreticinin davası, hepimizin davasıdır. Gelin hep beraber tarımsal oda ve birliklerimizle, çobanımızla, üreticimizle, profesörümüzle, ekip çalışmasıyla Aydınımızda taş üstüne taş koyalım. Pamuk, mısır, buğday, yonca ve silaj ekelim hem ziraatçımız kazansın hem bu ürünlerimizi ete ve süte dönüştürelim. Aydından tüm ülke ekonomisine katma değer yaratmak için, ülke tarım ve hayvancılığının maksimum kazanması için çaba harcayalım. Bu topraklarda, başta dağdaki çobanımız alın teri tarlaya karışan, Mehmet amcam, tezek kokan Ayşe teyzem, kasabımız, peynircimiz, sanayicimiz, zincirin tüm halkası evinde mutlu olması için bir olmak beraber olmak için var gücümüzle çalışmak için 7’den 70’e tüm Aydınımızı tek vücut olmaya davet ediyoruz.” İfadelerini yer verdi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler