25 Nisan 2024, Perşembe

“Ege Et Üreticiye destek değil, köstek oluyor”

13 Nisan 2015, Pazartesi 14:13

     


Çineli hayvan üreticileri Ege Et A.Ş’de hayvanların geç kesildiğini iddia ederek, “Ege Et üreticiye destek değil köstek oluyor” dedi.

 

Aydın İl Özel İdaresi tarafında işletilirken Aydın’ın Büyükşehir olmasından dolayı 1 yıldır Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Ege Et A.Ş’de hayvan kesimlerinin, saat 11.00’den sonra başladığı bildirildi.

 

Aydınlıların ekonomik ve kaliteli et tüketebilmeleri için Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde 4, şubesi açılan Çine Ege Et’te çalışan kasapların, Aydın ve ilçelerindeki kasaplara et hazırladığını için kesimlerin geç başladığını ileri sürüldü. Çineli hayvan üreticileri, bu duruma tepki gösterdi.

 

Ege Et'in yönetiliş şeklini eleştiren üreticiler, muhatap bulamadıklarını söyledi.

 

“ÜRETİCİ MAĞDUR EDİLİYOR”

Yaklaşık iki aydır Ege Et’te hayvan kesimlerinin geç yapılmaya başladığını ifade eden Ali Altıntaş (32), “Bugün kesim saat 11.30’da başladı. Önceden böyle bir durumla karşılaşmıyorduk. Ege Et’te Aydın ve ilçelerinde kasap dükkânı açmaya başladı. Ondan sonra biz üreticiler mağdur olmaya başladık. Üretici hayvanını sabah erken saatlerde kesim için getiriyor. Ama saat 11.30 olmuş hala daha kesim yapılmıyor. Çünkü burada hayvan kesimi yapan kasaplar sabahtan öğleye kadar kasap dükkânlarının etlerini hazırlıyorlar. Birde kesim saat 15.00’e kadar yapılıyor. Üretici bu saate kadar hayvanını kestirip kestirmeyeceği konusunda da endişe yaşıyor. Şuanda Ege Et Üreticiye destek, değil köstek oluyor” dedi.

 

“MUHATABIMIZ YOK”

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafında işletilmeye başladığı günden buyana üreticinin sıkıntılarını iletebileceği bir müdürün olmadığını söyleyen Fikret Eraslan (60), “Üretici olarak muhatap bulamıyoruz. Bizim derdimiz ve sıkıntımızı kimse bilmiyor ve kimseye de söyleyemiyoruz. Aydın İl Özel İdaresi bünyesinde çalışırken burada müdürler vardı. O müdürler hepsi burada geziyordu. Ege Et kimsesiz kaldı. Biz üreticiler olarak önceki müdürlerimiz olan Gültekin Alp Akbay, Hamit Özdemir, Erol Öz’ü istiyoruz. Ege Et mezbaha çıktı, kasap dükkânı olmaya başladı” diye konuştu.

 

“BİR DAHA GELMEYECEĞİZ”

Ege Et’te hayvan kestirmek için Söke’den geldiklerini belirten Osman Sarı (57) ve Özkan Tanyeri (50), “Pazar günü akşamı hayvanlarımızı kestirmek için Ege Et’e getirdik. Saat 12.00 oldu, hala daha hayvanlarımız kesilmedi. Hayvanlarımız akşamdan buyana aç ve rezillik had safhada. Eğer bu şekilde devam ederse Ege Et’e hayvan getirmeyeceğiz” dedi. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler