29 Mart 2024, Cuma

Ruslar, Çine'nin karnabaharını yiyecek

13 Şubat 2018, Salı 18:32

     


Çine Ovasında çiftçi Kamil Doygun'a ait tarlada yetişen karnabaharlar Rusya'ya ihraç edilmek üzere yola çıktı.

 

Çine Ovasında çiftçi Kamil Doygun'a ait tarlada yetiştirilen karnabaharlar Rusya'ya ihraç edilmek üzere yola çıktı. Yaklaşık 10 bin karnabahar 50 TIR ile ihracatçı Veli Kaya aracılığı ile Rusya'ya ulaştırılacak. Eski Karakollar Mahalle Hali'nde gerçekleştirilen yükleme işlemini ziyaret eden Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan ve Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, Çine'den Rusya'ya gerçekleştirilen ihracatın kendilerini onurlandırdığını ifade etti.

 

BAŞKAN DİNÇER SÖZ VERDİ

Çineli çiftçi Kamil Doygun, Çine'nin bir soğuk hava deposu olmadığına değinirken, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ve Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan'dan soğuk hava deposu yapılmasını istedi. Başkan Dinçer, "Çine'den Rusya'ya yaş sebze ihracatı bizleri onurlandırdı. Çine'mizin soğuk hava deposuna ihtiyacı olduğunu biliyorduk, bu ihtiyacımızın son günlerde daha da artmasını göz önünde bulundurarak çiftçimizin bu isteğini yerine getirmek için gerekli talimatlar verildi ve çalışmalar başladı. Sözümüzde durarak ilçemize bir soğuk hava deposu işletmesi yapacağız" dedi.

 

"SOĞUK HAVA DEPOSU KAZANDIRACAĞIZ"

Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, "Kamil Doygun 750 dekar alanda çiftçilik yapan önemli çiftçilerimizden birisidir. Bizden soğuk hava deposu isteğinde bulundu ancak biz bu projenin Çine Belediyesi ile ortaklaşa yapılabileceğini ifade ettik. Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer gerekli sözü çiftçilerimize verdi, el birliği ile ilçemize bir soğuk hava deposu kazandıracağız" ifadelerini kullandı.

 

"HAZIRIZ"

Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, "İlçemizde üretilen bu mamüllerin yurt dışına ihracatı bizleri sevindiriyor. Şoförler Odası olarak ilçemiz adına yapılan her güzel projeyi desteklemeye hazırız. Üretimin daha çok olması için katıda bulunan herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Çine'mizin gelişime ihtiyacı var, tarımsal anlamda kalkınmaya ihtiyacı var" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler