29 Mart 2024, Cuma

Çineli engelliler Bayındır Çiçek Festivali’nde

11 Mayıs 2015, Pazartesi 08:28

     


Çine Engeliler Derneği, 30 üyesi ile birlikte, Bayındır Çiçek Festivali’ne gezi düzenledi. Çine’deki engellilerin durağan hayatlarına bir renk katmak, onları sosyal yaşama uyarlamak, farklı etkinliklerle yaşama sevinçlerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen gezi, amacına ulaştı. Engelliler Bayındır’da unutamayacakları güzellikte bir gün geçirdi.

 

Çine Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Necip Gülten, festivalde Türkiye’nin her tarafından hatta Avrupa’dan bile gelmiş birçok misafir ile karşılaştıklarını belirtti, festivalin başarısının kendilerini çok etkilediklerini söyledi.

 

“ÇİNE’DE DE BU GİBİ FESTİVALLERE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR”

Necip Gülten, Çine’de de böyle festivallerin yapılması gerektiğine vurgu yaparak, şöyle konuştu:

“Sokaklarda birçok sokak ressamı, engelli sokak müzisyeni, gezici saz grupları, neşe içinde eğlenen insanlar gördük. En güzeli de festivalin ana teması olan bin bir renkli çiçekleri gördük. Etrafı saran hoş kokular arasında Bayındır sokaklarında dolaştık. Bu etkinlikte amaçladığımız kaynaşma, sosyal hayata uyum ve bazı engelliler için ilkleri yaşatmak amacımıza ulaştık. Bizim için çok verimli ve eğlenceli bir etkinlik oldu. Bu gezinin dönüşünde engelli arkadaşlarımızla birlikte düşündük ki Çine’mizde de bu tür festival veya şenlikler daha geniş kitlelere hitap eden, daha renkli hale getirilebilir mi? Çine’mizin adını duyuracak, Çine’yi iç ve dış turizme daha açık hale getirecek projeler üretemez miyiz? Bu soruların cevaplarını ararken, Alabanda Antik Kenti’ni tanıtacak, ülke gündemine sokacak bir festivalin eksikliğinin farkına vardık. İl ve ilçe yöneticilerimizin bu konuda duyarlılık göstermeleri ne kadar anlamlı olurdu.” (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler