18 Nisan 2024, Perşembe

Çine'yi başkent olarak görmek istiyor

11 Şubat 2018, Pazar 00:17

     


Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, kaba yem üretiminin ve kalitesinin artırılması için Çine'nin Kahraman Mahalle merasında gübre atımı töreni düzenledi. Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fuat Fikret Aktaş, "Çine'yi hayvancılığın başkenti olarak görmek istiyorum" dedi.

Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kaba yem üretiminin ve kalitesinin artırılması için gerçekleştirmiş olduğu proje kapsamında Aydın'da toplam 11 ilçenin 23 mahallesindeki 12 bin 500 dekar mera alanına amonyum nitrat (%33N) gübreleme uygulaması gerçekleştirdi. Çine'nin Kahraman Mahallesinde yer alan 485 dekarlık alana sahip merada yapılan amonyum nitrat (%33N) gübreleme uygulamasına Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fuat Fikret Aktaş, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, AK Parti Çine Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Çine Kadın Kolları Başkanı Ferya Yıldız, Çine Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, Çine Muhtarlar Dernek Başkanı ve aynı zamanda Kahraman Mahalle Muhtarı Abdülkadir Akalın, Karakollar Mahalle Muhtarı Yalçın Kavak ve çiftçiler katıldı. Çine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Ağaran ise Kahraman Mahaller merasına atılan gübrenin 150 işletme ve bin 500 adet büyükbaş ile 330 adet küçükbaş hayvan için gerekli kaba yem miktarı ile kalitesini artıracağını söyledi.

"DAHA UCUZ ET ÜRETMEMİZ İÇİN..."

Çine'nin tarım ve hayvancılık bakımından Aydın'ın önde gelen ilçeleri arasında bulunduğunu ifade eden Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fuat Fikret Aktaş, "Aydın'ın diğer ilçelerinde olduğu gibi Çine'ye de bir misyon çizmemiz gerekiyor. Sayın Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'in basına vermiş olduğu demecine katılıyor ve Çine'nin geleceğinin tarım olduğunu düşünüyorum. Çine, ilimizdeki hayvan potansiyelinin yüzde 20'sini oluşturuyor. Bu rakam daha önceleri yüzde 30'larda idi. Devlet ve bakanlık olarak son olarak hayvan üreticilerimize 139 milyon lira yem bitkisi desteği vermişiz. Devlet olarak yem bitkisi ekilebilecek alanları artırmak istiyoruz. Daha ucuz et üretmemiz için bu projeyi önemsiyor ve başarılı olacağına inanıyoruz. Çine'de et sığırcılığı konusunda teşvik edelim diyorum. Çine'yi hayvancılığın başkenti olarak görmek istiyorum. Burada damızlık et üretim tesisleri kurularak geliştirilebilinir. Belediye öncü olsun, bizler teknik bilgi açısından her türlü desteğe varız. Çine Türkiye'nin etçil sığır üretimi konusunda önemli yerleşim yerlerinin başında gelebilir. AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş beyde Çine'deki hayvancılık projelerine büyük destek veriyor. Burada üretici, belediye, sivil toplum kuruluşları hep bir olur ise bu projelerin hayata geçirilerek, faydalı olacağı kanaatindeyim" diye konuştu.

"ORTAKLAŞA ÇALIŞMAYA HAZIRIZ"

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, belediye olarak ilçe tarımının gelişmesi için her türlü çalışmanın içerisinde yer almaya ve destek vermeye hazır olduklarını ifade ederken, "Amacımız Çine tarımı ile hayvancılığı daha iyi yerlere getirebilmek. Belediye olarak il ve ilçe tarım müdürlükleri, sivil toplum kuruluşları ile ortaklaşa çalışmaya hazırız. Hep birlikte Çine'yi tarımsal anlamda en iyi yere getireceğimize inanıyorum" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler