25 Nisan 2024, Perşembe

“Ege Et’te yaşananlar kepazeliktir”

10 Temmuz 2014, Perşembe 16:15

     


Karpuzlu’da geçtiğimiz günlerde iftar programına katılan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan’ın makamında Ege Et A.Ş. hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

Son günlerde yönetici maaşlarının 6 kat artması ile gündeme gelen Ege Et hakkında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu, “Biz şirketi profesyonelce yöneteceğiz. Ege Et anlatıldığı gibi kârda değil. Orada yaşanan bazı olaylar da kepazeliktir” dedi.

 

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun, Başkan Tuğrul Ozan'ın makamındaki açıklamaları ile ilgili Aydın Yeni Ufuk Gazetesi’ndeki habere göre Çerçioğlu, "Ege Et Aydın İl Özel İdaresi'nde iken ciddi anlamda sıkıntılar yaşanmış ve hiçbir yatırım yapılmamış. Bu konuyla ilgili bazı açıklamaları zamanı geldiğinde yapacağım. Şirkete yönetim kurulunun kararıyla ve krediyle son model bir jeep alınıyor. Ama bu aracı Ziraat Bankası'na kiraya veriyor. Ziraat Bankası da promosyon karşılığında Valiliğe veriyor kullansın diye. Bu jeep de Ege Et’te hiçbir zaman kullanılmıyor. Ege Et’in yönetim kurulu üyelerine ve müdürüne soruyorum? Sizin göreviniz Ziraat Bankası'na son model jeep alıp kiralamak mı? Bu jeepi kim kullandı? Neden böyle bir şey yapmaya ihtiyaç duydunuz. Bunun bir mantıklı açıklaması olmalı. Genel Müdürün oturumlarıyla beraber maaşı 2 bin 700 TL, öyle söylenildiği gibi 500 TL değil” dedi.

 

"EGE ET’E 2 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPACAĞIZ"

Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak şirkete 2 milyon TL’lik bir yatırım yapacaklarını belirten Çerçioğlu, “Oranın yatırıma ihtiyacı var. Bu zamana kadar hiçbir yatırım yapılmamış. Bir de Ege Et kârda deniliyor, Ege Et kar etmemiş muhasebe kayıtları ortada, Ege Et bize geçtiğinde zarar ediyordu. Piyasadan alacaklarına muhasebe kayıtlarına geçirmedikleri için kârdaymış gibi gösterilen bir şirket. Halbuki Ege Et zararda, bunu ben tüm rakamlarıyla açıklayacağım. En büyük zararı da ismini hatırlayamadığım ama soy ismini hatırladığım kişi Niğde doğumlu soyadı Erdem olan bir Genel Müdür zamanında gerçekleşmiş. Ciddi anlamda kurum zarar etmiş. Bu zararın kapatılması için Aydın İl Özel İdaresi sermaye artırımına giderek şirkete 4 milyon TL aktarmış. Firmanın biri şirketten mal almış, 10 bin TL teminat göstermiş, bunun karşılığında 200 bin TL mal çekmiş ve verdiği çekler karşılıksız çıkmış. Ege Et bu firmaya sürekli mal vermeye devam etmiş. Sizlere soruyorum? Sizler esnaf olarak sizden mal alıp parasını ödemeyen kişiye mal vermeye devam eder misiniz? Ama burada ne hikmetse devam edilmiş. Sadece bu çok minik bir kısmını sizle paylaştım, buna benzer daha büyük olaylar var bunları da adım, adım açıklayacağım. Hangi genel müdürler zamanında Ege Et’i nasıl zarara uğratıldı, son model jeep neden alındı ve niçin kiraya veridi sebep neydi? Şirket en büyük zarara Erdem Müdür zamanında uğratıldı, bunları bir bir zamanı gelince açıklayacağım. Çünkü bazılarını da savcılığa suç duyurusunda bulunacağız, açıklama yapmam yanlış olur” diye konuştu.

 

‘KEPAZELİKTİR’

“Ege Et’tin görevleri içerisinde son model jeep alıp kiralamak var mı?" diyen Çerçioğlu, “Bu düpedüz bir kepazeliktir. Sen rent a car mısın? Araç kiralama şirketimisin. Bunu genel müdür ve yönetimi çıksın bu kepazeliği Aydın halkına açıklasın. Bu jeepi alıp Ege Et için kullansalar başımın üstünde yeri var. Siz Ziraat Bankası'ndan zengin misiniz? O gün bu kararın altına imza atan genel müdür ve yönetim kuruluna sormak lazım. Kamuoyuna bilgilendirsinler.

Bu konuyla ilgili AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem çok konuşuyor. 'Ege Et, Ege Et' diye. Ege Et Çinelilerindir. Bundan doğal ne var, ama biz profesyonelce yöneteceğiz. Ha Sayın Erdem bu konuyla ilgili birçok yerde konuşuyor. Bir de benim size anlattıklarım hakkında konuşsun, bu son model jeep vatandaşın paralarıyla alınmış ve kiraya verilmiş. Sonunda bu jeepi kim kullanmış. Oda ayrıca bir merak konusu, karşılıksız çek veren şirket kimmiş, ayrıca bu jeep ihale yoluyla satılıyor. Bu jeepi Ege Et’ten mal alan bir firma sahibi alıyor, orada da bir enteresanlık var” diye konuştu. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler